https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

5 Ağustos 2016 Cuma

In your Eyes, 2014 yapımı, bilim kurgu, dram, komedi, romantik türlerinde film. Muhteşem bir film, ben de çok istedim öyle bir özelliğe sahip olmayı. Filmin oyuncuları şöyle; Mark Feuerstein, Michael Stahl-David, Zoe Kazan.

Filmin konusu şöyle; başarılı bir doktorun eşi olan Rebecca yaşadığı hayattan pek de mutlu değildir. İki saatlik zaman farkının olduğu uzaklıkta yaşayan Dylan ise hapisten yeni çıkmış, kendine yeni bir hayat kurmaya çalışıyordur. Rebecca ve Dylan çocukluklarından beri birbirlerinin gözlerinden yaşadıkları hayatları görebilmekte, hissettiklerini hissedebilmektedirler. Bu doğaüstü yetenekleri gün gelir doruk noktasına çıkar ve birbirleriyle iletişime geçmeyi başarırlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/in-your-eyes.html?player=pub&part=1


İYİ SEYİRLER

4 Ağustos 2016 Perşembe

Charlie Wilson’s War, Charlie Wilson’ın Savaşı, 2007 yapımı, biyografi, komedi, dram, tarih türlerindeki film. Tüylerin diken diken olacağı bir film ancak bu iyi mi kötü mü? Film hakkındaki yorumu izleyenler yapmalı. Tek bir eleştiri; günümüze oldukça yakın bir tarihte çekilmiş olmasına ve ABD yapımı olmasına rağmen bazı görüntüler oyun görüntüleri gibiydi; daha ciddi olabilirdi. Filmin oyuncuları şöyle; Philip Seymour Hoffman, Brian Markinson,  Amy Adams, Aaron Sorkin, Emily Blunt, Tom Hanks, Rachel Nichols, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; Teksas'lı bir kongre üyesi olan Charlie Wilson, Sovyetler'in Afganistan işgali sırasında; kominizme direnen mücahitlere el altından silah yardımı ve maddi yardımlar yapan kişidir. Her zaman ona destek veren ve bir zamanlar sevgilisi olan antikominist Joanne Herring ile birlikte Afganistan'ın kurtulmasında büyük bir rol üstlenmişlerdir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER

3 Ağustos 2016 Çarşamba

The Ant Bully, Bitirim Karınca, 2006 yapımı, animasyon, macera, aile türlerindeki film. Rahatlamak için, tatlı, huzurlu bir vakit geçirmek için izlenilesi bir film. Filmi seslendirenler muhteşem ötesi. İşte seslendirme kadrosu; Julia Roberts, Nicolas Cage, Meryl Streep. Türkçe dublajı da gayet başarılı; aşağıdaki link dublajlı olan film.

Filmin konusu şöyle; Lucas adında bir çocuk karıncalara eziyet yapmaktan mutluluk duymaktadır. Çoğu çocuk da aslında bu tür hareketleri yapmaktadır. Ama Lucas gibi musluğa hortum bağlayıp tüm karıncaları öldürmek ayrı bir başarıdır. Tabii çocuk aklı ona göre hepsi şaşkın birer böcek ama böceklerinde bir ailesi var.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://sunternet.net/bitirim-karinca-the-ant-bully-turkce-dublaj-izle/


İYİ SEYİRLER

1 Ağustos 2016 Pazartesi

Closer, Daha Yaklaş, 2004 yapımı, dram ve romantik türlerde film. Tek kelimeyle ilginç bir film. Gerçekten nasıl bir yorum yapabilirim bilemiyorum şu an; en iyisi izleyip görmek. Filmin oyuncuları şöyle; Jude Law, Julia Roberts, Natalie Portman.

Filmin konusu şöyle; Dan, ölüm ilanları yazarak hayatını kazanan, fakat yazarlık hedefi olan genç bir gazetecidir. Bir kaza sonucu tanıştığı Amerikalı Alice, genç adamın ilham perisi olur. Alice'in hayatından yola çıkarak yazdığı kitap baskıya hazırlanırken, kapak fotoğrafı için gittiği fotoğrafçı Anna'ya aşık olur. Yeni boşanmış olan Anna, Dan'in ilgisini karşılıksız bırakır ve Dan sayesinde tanıştığı doktor Larry ile evlenir. Fakat Anna ve Dan arasındaki elektriklenme, ikisinin de sevdiklerini aldatmasına sebep olacaktır. Bu kaçamakların ortaya çıkması ise dörtlünün hayatlarını alt üst eder. İlişkilerin gerçeklerini tüm yalınlığıyla anlatan senaryo, yönetmen Mike Nichols'ın elinde, usta oyuncu kadrosuyla seyri keyifli bir filme dönüşüyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/closer-daha-yaklas.html?player=pub&part=1


İYİ SEYİRLER

31 Temmuz 2016 Pazar

Mona Lisa Smile, Mona Lisa Gülüşü, 2003 yapımı, dram türündeki filmdir. Birilerinin hayatını güzelleştirme ya da değiştirme gücüne sahibiz; bunu neden iyi yönde kullanmıyoruz ki mantığını muhteşem bir şekilde anlatıyor film. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles.

Filmin konusu şöyle; sanat öğretmeni Katherine Ann Watson (Julia Roberts) 1950’li yıllarda prestijli bir okul olan Wellesley Kız Koleji'nde iş bulur. Döneme göre modern bir kadın olan Katherine, sadece sanatta değil öğrencileri konusunda da tutkulu bir öğretmendir. Öğrenciler gayet parlak ve yetenekli olmalarına rağmen birçoğu, zamanını uygun bir koca adayını bekleyerek geçirirken, genç öğretmen onların içerisindeki potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışacak ve velilerin baskısıyla karşılaşacaktır. Film, 1950’li yıllarda kızlara yüklenen toplumsal rolün değişmesi gerektiğini savunan modern bir kadının mücadelesini anlatıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.filmihdizlesene1.com/mona-lisa-gulusu-izle/


İYİ SEYİRLER
Confessions of a Dangerous Mind, Tehlikeli Aklın İtirafları, 2002 yapımı, biyografi, dram, gerilim, komedi, suç türlerinde film. Güzel kurgulanmış bir film, iyi zaman geçirmek isteyenlere tavsiye edilir. Film de 2 saniyeliğine 2 kişiyi görüyoruz, o rolde bu kişileri görünce çok güldüm; Brad Pitt ve Matt Damon. Filmin oyuncuları şöyle; Drew Barrymore, George Clooney, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; Chuck Barris, genç bir adamdır ve yeni büyümekte olan bir televizyonda kariyerinin en üst seviyesine gelmiştir. Onun birde bilinmeyen tarafı vardır ve tehlikeli bir dünyaya onu sürüklemektedir. Aslında bir CIA ajanıdır kendisi. O hem televizyonda yapımcılık yapıyor ve bir yandan da hükümetin istediği suikastleri gerçekleştiriyordur. O, entellektüellerin eleştirisine çok maruz kalmaktadır bir yandan da.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.altyazilifilmizle.org/tehlikeli-aklin-itiraflari-confessions-of-a-dangerous-mind-izle.html


İYİ SEYİRLER
Erin Brockovich, Tatlı Bela, 2000 yapımı, biyografi, dram türlerindeki film. Ne zaman dibe vurulduğu hissedilirse izlenilip tekrar ayağa kalkılmasını sağlayacak bir film. Herkesin izlemesi şart; hayatımızda tek başımıza çabalayarak bir şeyleri düzeltebileceğimizi ya da değiştirebileceğimizi gösteriyor. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, Albert Finney, Conchata Ferrell.

Filmin konusu şöyle; Erin Brockovich hayatında hiç bir istediğini elde edememiş beş kuruş parası olmayan biridir. Hayatındaki sorunlar yetmiyormuş gibi hiç bir alakası olmadığı halde araba kazasında suçlanmaktadır. Çaresiz kalan Erin avukatının yanında çalışmak için avukatı Ed Masry’ni zorda olsa ikna eder. Hukuk bürosunda çalışmaya başlayan Erin dosyaları incelediğinde tuhaf bir gerçekle karşılaşır. Yörede içme suyu olarak kullanılan su pistir ve halkın çoğu bu su yüzünden hastalığa yakalanmıştır. Ancak yöre halkının bundan haberi yoktur.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/tatli-bela-erin-brockovich-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Mary Reilly, 1996 yapımı, dram, gerilim, korku türlerinde film. Bozuk bir psikolojiyle ya da bozulabiliritesi olan bir psikolojiyle izlenmemesi gereken bir film. Üstelik benim her zaman aklıma takılan bir soruyu da yine gündeme getiriyor; kötü adamlar neden hep bu kadar çekici olur? Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, John Malkovich, Michael Sheen, Michael Gambon, Glenn Close.

Filmin konusu şöyle; “Senin sonumuz olacağını en başından beri biliyordum.” Doktor Jekyll’ın evinde çalışan travmatik hizmetçi Mary Reilly, efendisine tertemiz bir sevgiyle, sevgiden ziyade aşkla bağlıdır. Üstelik onun yanındayken hayatı boyunca hiç tatmadığı güveni hissetmektedir; ta ki Bay Hyde gelene kadar. Bay Hyde’ın gelişiyle her şey gibi Mary de değişecek, şehvet ile ölümü bir arada bulacaktır. Robert Louis Stevenson’ın dünyaca ünlü eseri Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ın melek-şeytan ikileminde yaşanan kişilik çatışması dolu hikayesini Mary Reilly’nin gözünden izlediğimiz film, içimizdeki iyiyle kötüyü sorgulamamız için açılmış bir perde mahiyetinde.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.evrenselfilmler.net/mary-reilly-filmini-full-hd-izle.html


İYİ SEYİRLER
Michael Collins, Özgürlüğün Bedeli, 1996 yapımı, Altın Küre ve Oscar ödüllü, biyografi, devrim, dram, gerilim, savaş türlerinde film. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi. Film de insanların değişen ve değişmiş görünse de aslında hep aynı kalan yüzlerini görüyoruz ve tabii ki özgürlük için verilen savaşı. Filmdeki her bir karakter muhteşemdi. Filmde Eamon de Valera rolüyle büyüleyici, kendine has inanılmaz bir çekiciliği olan, muhteşem oyuncu Alan Rickman karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte gerçekten yeri doldurulamaz bir adam olan Joe rolüyle karşımıza çıkan Ian Hart yine şahane oyunculuğunu gözler önüne sermiş. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Liam Neeson, Alan Rickman, Stephen Rea, Aidan Quinn.

Filmin konusu şöyle; İrlanda'nın İngiltere'den ayrılmasına aracılık eden bir devlet adamı, politik idealleri uğruna şehit olan bir siyasi mücadeleci Michael Collins’in yaşadıklarını anlatıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/ozgurlugun-bedeli-michael-collins-1996/


İYİ SEYİRLER

28 Temmuz 2016 Perşembe

The Pelican Brief, Pelikan Dosyası, 1993 yapımı, suç, dram, gizem, gerilim türlerindeki film. İyi kurgulanmış, görsellerle iyi desteklenmiş, sürükleyici bir film. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard, John Heard, Tony Goldwyn, James Sikking, William Atherton, Robert Culp, Stanley Tucci, Hume Cronyn, John Lithgow, Anthony Heald, Nicholas Woodeson, Stanley Anderson, John Finn.

Filmin konusu şöyle; iki yargıtay hakimi öldürülmüştür. Yalnız bir hukuk öğrencisi (Roberts), cinayetlerin devletin en üst kademeleri hakkında çok gizli bilgiler içerdiği tahmin edilen bir dosyayla ilgili olduğundan şüphelenmektedir. Kararlı bir araştırmacı gazeteciyle (Washington) beraber bu gizemi çözdüklerini herkese açıklamak istemektedirler - tabii o kadar uzun yaşayabilirlerse. Yarış başlamıştır ve bu yarışta ikiden fazla koşucu vardır. Onlar artık canlı birer hedeftir...

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/pelikan-dosyasi-the-pelican-brief-1993-full-hd-altyazili-izle/


İYİ SEYİRLER

23 Temmuz 2016 Cumartesi

The Player, Oyuncu, 1992 yapımı, komedi, suç, dram, gizem, romantik, gerilim türlerindeki film. Oldukça sıkıcı bir film; en iyi sahnesi son sahneydi onda da Julia Roberts vardı. Filmde doldurulması gereken yerler olduğu gibi yarım kaldığını düşündürten yerler var. Çok ortada kalmış, üzerinde düşünülmeden hemen çekilmiş bir film gibi. Birçok ünlüyü aynı anda gördüğümüz bir film olması sadece görsel şölen sunuyor. Filmin oyuncuları şöyle; Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward, Whoopi Goldberg, Peter Gallagher, Brion James, Cynthia Stevenson, Vincent D'Onofrio, Dean Stockwell, Richard E. Grant, Sydney Pollack, Lyle Lovett, Dina Merrill, Angela Hall, Leah Ayres.

Filmin konusu şöyle; Film yapımcısı Griffin Mill (Tim Robbins), her gün yüzlerce senaryoyu reddetmektedir. Fakat bir gün bir senaryo yazarından ölüm tehditleri almaya başlar. Senaryo yazarının kimliğini ortaya çıkarmaya çalışan Mill, üstüste yaptığı hatalarla rakibinin eline onun şantaj için kullanabileceği malzemeler verir. Hollywood’un kirli çamaşırlarını ortaya döken bir kara komedi.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.film--izle.com/filmizle/oyuncu-the-player-1992/


İYİ SEYİRLER
Sleeping With the Enemy, Yatağımdaki Düşman, 1991 yapımı, suç, dram, gerilim türlerindeki film. Filmdeki Ben karakteri gerçekten biz kadınların görüntü olarak olmasa da kişilik olarak, kadına yaklaşım olarak istediğimiz erkek modeli. Tabii ki Julia’nın muhteşem planı harika. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson, Elizabeth Lawrence, Kyle Secor, Claudette Nevins, Tony Abatemarco, Marita Geraghty, Harley Venton, Nancy Fish, Sandi Shackelford, Bonnie Johnson, Graham Harrington, John Ward, Sharon J. Robinson.

Filmin konusu şöyle; kocasının bütün isteklerini kusursuz bir şekilde yerine getiren güzel ve mükemmel bir ev hanımı Laura... Yakışıklı, başarılı ve baştan çıkarıcı şekilde ince düşüncelidir eşi... Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir evliliğe sahip olduğu düşünülen bu çiftin kapalı kapılar ardındaki yaşantıları bambaşka... Laura'nın yaşamını hasta ruhlu, obsesif kocası Martin cehenneme çevirince bu baskıya dayanamayan kadın sıradışı bir planla kocasından kaçmanın bir yolunu bulur. Fakat sapkın kocasının nefesi her an ensesinde olacaktır...

Filmi linkten izleyebilirsin:
http://film--izle.com/filmizle/yatagimdaki-dusman-sleeping-with-the-enemy-1991-full-hd-turkce-dublaj-izle/

İYİ SEYİRLER


18 Temmuz 2016 Pazartesi

Uyku, Haruki Murakami’nin ilginç bir kitabı. Kitabı okurken aslında özenmedim desem yalan olur uyumadan geçen birkaç gün değil de uyumasak mesela hiç; ne kadar çok işi halleder, kendimize ne kadar çok zaman ayırırdık. İnsanlık daha da ilerlerdi sanki. Belki de tam tersi olurdu. 

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; uyuyamıyorum. Tam on yedi gün oldu. On yedi gündüz ve on yedi gece. Çok uzun bir zaman. Artık uykunun nasıl bir şey olduğunu bile tam olarak anımsayamıyorum…


İYİ OKUMALAR

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Dying Young, Genç Ölmek, 1991 yapımı, dram, romantik türde bir film. Tabii ki muhteşem Juliam oynuyor filmde. Maalesef filmde yakışıklı bir hastamız var, kanser hastalığı bir insana bu kadar mı yakışır? Filmin oyuncuları şöyle; Campbell Scott, Colleen Dewhurst, Ellen Burstyn, George Martin, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; sevgilisinin kendisine ihanet ettiğini öğrenen Hilary O’Neil (Julia Roberts) yeni bir başlangıç ve yeni bir iş arıyor. Böylece kan kanserine yakalanmış acı çeken genç bir adamın özel hemşiresi oluyor. Zaman geçtikçe birbirlerine aşık oluyorlar ama bu yaşadıkları aşkın çok uzun sürmeyeceğini de biliyorlar. Çünkü genç adam ölmek üzeredir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.dcrgmovie.com/genc-olmek-dying-young-1991-turkce-dublaj-ve-altyazili-hd-izle/2/


İYİ SEYİRLER
Kadınsız Erkekler, Haruki Murakami’nin okudukça hem depresyonlara sokan hem de gerçekten dünyada bu tür erkekler var mı, varsa neden bana hiç denk gelmedi diye düşündürterek hayatındaki erkeklerle ilgili kafa patlatmaya iten bir kitap. Kitapta 7 tane hikaye var; hepsi de birbirinden ilginç aslında.

Kitabın arka kapağı şöyle; Bir kadını yitirmek, tüm kadınları yitirmek demek… Bir gün sen de kadınsız erkeklerden olacaksın. O gün en ufak bir uyarı, küçücük bir ipucu vermeden; önsezi olarak hissettirmeden ya da içine doğmadan; kapını çalmadan, hiç beklemediğin bir anda seni bulacak. Bir köşeyi döndüğünde, aslında çoktan oraya varmış olduğunu anlayacaksın. Geriye dönmek mümkün olmayacak. O köşeyi bir kez dönünce, orası artık senin için mümkün olan tek dünya olacak. O dünyada sen kadınsız erkeklerden biri olarak anılacaksın. Hep bu soğuk çoğul eki ile...


İYİ OKUMALAR

8 Temmuz 2016 Cuma

Flatliners, Çizgi Ötesi, 1990 yapımı, dram, korku, bilim-kurgu, gerilim türlerinde film. Gereksiz sahneleri yok değil ama genel olarak merak uyandırıp sürükleyen bir film. Gerçekten aşırı gerildiğim sahneler vardı bu konuda hakkını vermişler. Filmin oyuncuları; Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin, Oliver Platt, Kimberly Scott, Joshua Rudoy, Benjamin Mouton, Aeryk Egan, Kesha Reed.

Filmin konusu şöyle; Bir grup genç doktor adayı, hasta yatağında 'ölüp' de sonradan yeniden hayata dönen hastalardan esinlenerek, aralarında bir deneyler dizisine başlarlar. Kendilerini öldürterek ve bir dakikayla dört dakika arasında 'öte tarafta' kaldıktan sonra, arkadaşlarının yardımıyla yeniden geri dönerek, ölüm esnasındaki izlenimleri ve deneyimleri edinmek ve dünyaya aktarmak!... Bu deneyler, gitgide hızlanarak, yalnızca bir 'zamansal yarış'a dönüşmekle kalmayacaktır. Aynı zamanda, 'öte yan'da geçirilen zaman süresince beyne hücum ettiği anlaşılan geçmişle ilgili en kötü anıların, onulmaz pişmanlıkların konusu olan kişiler de, kahramanlarımızın hayata dönüşüyle birlikte yeniden hayat bulacaklar ve kahramanlarımızın belleğinde, kötü ve korkunç canavarlar gibi, onları tedirgin ederek dolaşır hale geleceklerdir...

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.film--izle.com/filmizle/cizgi-otesi-flatliners-1990-full-hd-altyazili-izle/


İYİ SEYİRLER
Steel Magnolias, Çelik Manolyalar, 1989 yapımı, komedi, dram, romantik türlerinde film. Kadınların erkeklere göre daha güçlü olduğunu anlatan ve birbirleri ile anlaşamıyormuş gibi görünseler bile aslında birbirlerinin her anında yanında olan ve birbirlerini çok iyi anlayan kadınları anlatan ve en önemlisi Julia Roberts’ın oynadığı bir film. Gerçekten sesli güldüğüm yerleri de hıçkırarak ağladığım yerleri de oldu filmin. İnsanda değişik bir tat bırakan filmlerden. Oyuncuları şöyle; Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis, Julia Roberts, Tom Skerritt, Sam Shepard, Dylan McDermott, Kevin J. O'Connor, Bill McCutcheon, Ann Wedgeworth, Knowl Johnson, Jonathan Ward, Bibi Besch.

Filmin konusu şöyle; Çelik Manolyalar, bir güzellik salonunun etrafında birbirleriyle çok iyi dost olan bir grup kadının yaşamlarından kesitler aktarıyor. 1980'li yıllarda yaşayan bir grup kadının kocalarıyla ilgili bazı sorunları olduğu gibi kiminin kocası ölmüştür, kimi kadın depresiftir, kimi kadın daha evlenememiştir bile. Böylelikle bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun dayanılmaz çekiciliğine kaptırırlar. Dedikodu bu kadınların en iyi yaptığı şeydir. Dışarda başka insanlarda arayıp da bulamadıkları birçok şeyi kendi aralarında ve bu küçük güzellik salonunda bulurlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/celik-manolyalar-steel-magnolias-1989/


İYİ SEYİRLER

3 Temmuz 2016 Pazar

Ateş Arabaları, Ercan Taner ve Mert Aydın’ın programının kitabı. LÖSEV’e destek olmak için aldığım kitabı hazır almışken de okuyayım dedim ve ne iyi yapmışım. Kitabı okurken kültürlenmemin yanında hayret ettiğim bilgiler edindim, bazı anlattıkları tüylerimi diken diken ederken bazen göz yaşlarıma hakim olamadım. Bazen futbol aşkı ile yanıp tutuşturdu, heyecanlandırdı bazen aslında bütün spor dallarının güzelliğini farkettirdi. Gerçekten çok kaliteli bir programmış, programı dinleyemezseniz kitabı kesinlikle alın.

Kitabın arka kapağı şöyle; Liverpool tribünleri You’ll Never Walk Alone şarkısını nasıl keşfetti?
Tello, Beşiktaş’a geldiğinde sadece kimi tanıyordu?
Milan aslında Van Basten yerine hangi futbolcuyu alıyordu?
Eşi istediği için bıyıklarını kesen 80’lerin yıldızı İngiliz futbolcu kim?
Bruce Lee mi daha iyiydi Wang Yu mu?
Oscar ödülleri neye göre veriliyor?
Mourinho, Alex Ferguson’ı niçin seviyor?
Bu soruların ve başka birçoklarının cevapları Ateş Arabaları’nda. Futboldan müziğe, tarihten sinemaya pek çok konunun yer aldığı program 2014 yılında En İyi Radyo Programı dalında Sedat Simavi Ödülü kazandı.

Bu yazıyı yazarken internetten araştırma yaptım ve program kayıtlarına denk geldim; gerçekten muhteşemler.

Linkten dinleyebilirsiniz:
http://www.ntvradyo.com.tr/programlar/20959/yq3kpz8i/ates-arabalari


İYİ OKUMALAR

30 Haziran 2016 Perşembe

Dünyanın Ruhu, Frederic Lenoir tarafından yazılan ve herkesin o din, bu din, o öyle değil, bu böyle değil dediği şeylerin aslında nasılda saçma olduğunu, herkesin aynı şeyden bahsettiğini ama önyargılar yüzünden bunu göremediğini anlatıyor. Anlatırken aralarda ilginç öykülere yer veriyor ve kitabın sonunda bir mektup var, gerçekten çok ama çok çok şoke edici.

Kitabın arka kapağı şöyle; Bütün inançları kapsayan, evrensel bir öğreti…
Kalbe ve akla dokunan dönüştürücü bir masal...
Dünyanın Ruhu'ndan ruhlarımıza fısıldanan kadim bir mesaj…
Aralarında Müslüman, Yahudi, Hıristiyan ve Budist âlimlerin bulunduğu yedi kişi, yaklaşmakta olan ve bütün gezegeni etkileyecek bir felaketi sezerek Tibet dağlarındaki ücra bir manastırda bir araya gelir ve evrensel bilgeliğin anahtarlarını ergenlik çağındaki iki gence aktarmaya başlarlar.
Esinlerini de filozoflarının adına "Dünyanın Ruhu" dedikleri şeyde, evrenin uyumunu koruyan iyi niyetli güçte bulurlar. Böylece, dogmatik inanışları bir yana bırakarak yaşamayı sağlayacak ruhani bir hümanizmin yalın ve somut yolunu açmaya girişirler.
Mesajları en temel sorulara yanıt vermektedir:
Varoluşumun anlamı nedir?
Yaşamda nasıl mutlu ve başarılı olabilirim?
Vücudumun ve ruhumun isteklerini nasıl birbiriyle uyumlu hale getirebilirim?
Kendimi tanımayı ve yaratıcı potansiyelimi gerçekleştirmeyi nasıl başarabilirim?
Korkudan sevgiye nasıl geçerim ve dünyanın değişmesine nasıl katkıda bulunabilirim?


İYİ OKUMALAR

26 Haziran 2016 Pazar

Mystic Pizza, 1988 yapımı, romantik, komedi türünde film. Tabii ki benim için muhteşem bir film çünkü Julia Roberts oynuyor filmde. Ama genel olarak değerlendirildiğinde de gayet başarılı, sıcacık bir film. Umarım bir gün hepimiz bir Charlie bulabiliriz. Filmin oyuncuları şöyle; Annabeth Gish, Julia Roberts, Lili Taylor, Vincent D’Onofrio, William R. Moses, Adam Storke, Conchata Ferrell, Joanna Merlin, Porscha Radcliffe, John Fiore, Gene Amoroso, Sheila Ferrini, Janet Zarish, Louis Turenne, Lauren O’Brien.

Filmin konusu şöyle; bir balıkçı kasabasında yaşayan ikisi kardeş üç genç kızın ayrı ayrı aşkın sınavından geçişini konu alan bu sevimli film, yanlış anlaşılmaların, imkansız aşkların ve sahici engellerin etrafa bolca serpiştirildiği bir romantik komedi örneği. Filmde, kasabanın meşhur pizzacısında garsonluk yapan genç kızların her birinin, içinde bulundukları durumu iyileştirmek için aşktan medet umuşlarına tanık oluyoruz. Kardeşlerden biri Kat, okuldaki başarısıyla yetinmeyip evli ve kendisinden yaşça büyük patronuna aşık oluyor. Kat’e göre çok daha başına buyruk olan Daisy, gönlünü zengin bir gence kaptırıp, aradaki sınıf ve köken farkıyla baş etmeye çalışıyor. Jojo ise deli gibi sevdiği adamın evlilik teklifini kabul etmeye bir türlü cesaret edemiyor. Bu arada elbette Mystic’te hayat tüm hızıyla devam ediyor…

Filmi izlemek için linke tıklayın:
http://www.izlebizle.net/mystic-pizza-1988.html

İYİ SEYİRLER



Norwegian Wood, Noruwei no mori, İmkansızın Şarkısı, 2010 yapımı, dram ve romantik türde Japon filmi. Bu film Haruki Murakami’nin İmkansızın Şarkısı adlı muhteşem kitabından uyarlanmış bir film ancak bir kitap anca bu kadar kötü film haline getirilebilirdi. Resmen kitaptaki cümleler filmde tek tek okunuyor, hiçbir sürükleyiciliği yok ve gereksiz sahnelere bolca yer verilirken asıl önemli olan, kırılma noktası olan kısımlar es geçilmiş. Bir filmin gerçek anlamda en iyi sahneleri sadece öpüşme sahneleri olabilir mi, maalesef öyle. Ve filmi izlerken film içinde geçen müziklerin ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde farkediliyor. Filmin oyuncuları şöyle; Eriko Hatsune, Haruka Masuda, Ken'ichi Matsuyama, Kengo Kôra, Kentaro Tamura, Kiko Mizuhara, Kohei Yoshino, Makoto Sugisawa, Reika Kirishima, Rinko Kikuchi, Sawako Okuma, Takao Handa, Tokio Emoto, Yuki Ito, Yusuke.

Filmin konusu şöyle; 1960’ların sonlarında Tokyo’da geçen film, ilk aşkı Naoko’ya derinden bağlı Toru Watanabe’nin geçmişe dönüp baktığı hayatını anlatıyor. Watanabe yaşamının her alanında ölümün etkisini hissetmekteyken, ansızın hayatına hayat dolu genç kız Midori giriyor…

Filmi izlemek için linke tıklayın:

Filme ismini veren ve kitapta adı bolca geçen Beatles şarkısını dinlemek için linke tıklayın:
https://www.youtube.com/watch?v=XtHkW97AJk8&list=RDXtHkW97AJk8

İYİ SEYİRLER

İYİ DİNLEMELER



21 Haziran 2016 Salı

Mr Nobody, Bay Hiçkimse, 2010 yapımı, dram, fantastik, romantik türde film. Şu meşhur arkadaşımın “çok sevdiğim bir film” demesi üzerine izledim filmi, iyi ki de izlemişim. Filmin sonunda kendimi inanılmaz hafiflemiş ve özgür hissettim; muhteşem bir duygu. Filmdeki görseller harika ama benim favorim kahramanımızın yatarkenki görüntüsünden uzaklaşıp bir kartpostal karesine gittiği sahne. Filmin oyuncuları şöyle; Diane Kruger , Jared Leto , Juno Temple , Sarah Polley , Rhys Ifans.

Filmin konusu şöyle; Nemo isimli bir adam, o, bay hiç kimse, yıllardan 2092 yılına gelinmiş ve dünyada bir tek ölümlü olarak o kalmıştır. Bu adam tam 117 yaşındadır. Artık ölüm döşeğinde yatmaktadır ve bir çocukken bir tren peronunda durduğu günü hatırlamış ve trenin kalkmak üzere olduğunu görmüştür. Burada bir karar vermesi gerekmektedir ya annesi ile birlikte gidecek ya da orada babası ile birlikte kalacaktır. Bu kararı vermek sonsuz sayı kadar bir olasılık doğurmaktadır.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/bay-hickimse-mr-nobody-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

18 Haziran 2016 Cumartesi

Sen Aydınlatırsın Geceyi, 2013 yapımı, yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı fantastik film. Arkadaşım izledin mi dedi diye izledim üstelik kendisi izlememiş. Dediğine göre film ya çok seviliyormuş ya da hiç sevilmiyormuş. Oysa ben de sevgi ile ilgili bir his oluşmadı. İzledim ve bitti; bana göre aşırı bunalım ama bir o kadar da değişik bir film. Oyuncular hem sevdiğimiz hem de bir arada görmeyi sevdiğimiz oyuncular, üstelik Derya Alabora filmde çok az görülsede bence tüm alımı ile filme damgasını vuruyor. Filmin oyuncuları şöyle; Demet Evgar, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Ezgi Mola, Serkan Keskin.

Filmin konusu şöyle; Cemal, Manisa’nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal’in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez. Öte yandan bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüzdür. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/sen-aydinlatirsin-geceyi-izle.html


İYİ SEYİRLER

16 Haziran 2016 Perşembe

İmkansızın Şarkısı, Haruki Murakami tarafından yazılan muhteşem, şahane, olağanüstü bir kitap. Kitap hem roman gibi hem de bir yandan karakterlerin psikoanalizini yapıyor ve bu analiz sadece karakterle de kalmıyor, okuyucunun analizini de yapmış oluyor. Derin bir kitap. Kitabın ana karakteri Vatanabe, herkesin hayatında böyle bir insan olmalı diye düşünüyordum kitabı okurken ve benim hayatımda olduğunu farkettim; mutluluk verici. Kesinlikle okuyun.

Kitabın konusu şöyle; Bir yolculuk sırasında Beatles'ın "Norwegian Wood" adlı parçasını duyan kahramanımız 37 yaşındadır ve bu parça onu Tokyo'da geçirdiği üniversite yıllarına götürecektir. En yakın arkadaşının intihar edişi, geçen zamanın ardından onun kız arkadaşıyla yakınlaşması, araya giren zorunlu ayrılık ve yeni bir kız arkadaş. "İmkânsızın Şarkısı" yalın, çarpıcı ve sıcak bir aşk hikâyesini anlatıyor.

Şarkıyı dinlemek için linke tıklayın;
https://www.youtube.com/watch?v=XtHkW97AJk8

İYİ DİNLEMELER


İYİ OKUMALAR

11 Haziran 2016 Cumartesi

Miami Vice, 2006 yapımı, aksiyon, dram, polisiye, suç türlerinde bir film. Filmi izlemeden önce öğrendiğim kadarıyla dizisi de varmış. Filmde yaşanan tatlı aşklar dışında filmin pek de ilgi çekici bir yanı yok. Klasik hikayelerden oluşuyor film ve gereksiz birçok insan var filmde; boşu boşuna kadroyu genişletmişler. Yine de izlenebilir zaman geçirmek için. Filmin kadrosu şöyle; Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong.

Filmin konusu şöyle; uyuşturucu örgütleriyle mücadele eden ajanların öldürülmesiyle soruşturma için Crockett ve Tubbs görevlendirilirler. İkili soruşturmayı derinleştirdikçe karşılarında dünya çapında bir uyuşturucu örgütünün olduğunu anlarlar. Artık kendi hayatları da tehlikeye girmiştir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/miami-vice-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

9 Haziran 2016 Perşembe

Dublörün Dilemması, Murat MENTEŞ tarafından yazılan sıradışı bir kitap. Kitap okumaya başlandığında ne anlatıyor ya bu deniyor ama sonra olaylar öyle bir gelişiyor ki kitabı elden bırakmak mümkün olmuyor. Bu kitabı okumayı herkes tecrübe etmeli.

Kitap ile ilgili; ...
" ... Biz yetimler intikam iştiyakıyla doluyuzdur. Dehşeti dengelemeye yatkınızdır. Başkalarının öçlerini de almaya hevesleniriz. Yetimlik bize kanlı doğaçlamalar yapma cüreti verir. Suçlamakla ya da suç işlemekle kaybolmayan bir masumiyet imtiyazına sahibizdir.
İtiraf etmeliyim ki, aziz okur, benim ömrüm, her birini gebertmek istediğim insanlarla aramdaki buzdağlarını eritmeye çalışmakla geçiyor. Mesela zenginlerden nefret ediyorum, ne yapayım, elimde değil. O restoran sürüngenleri, fiyaka kumkumaları, yapmacık kasvetin mıymıntı bekçileri, ticari bir şiveyle konuşan zehirli papağanlar, hileli bir neşe içinde geviş getiren bunak vampirler, modanın ipiyle kuyuya inen kibirli cambazlar, tatile gebe fırlamalar, alaturka bir sadizmle zıvanadan çıkanlar, alafranga bir mazoşizmle yılışıklaşanlar... Hepsine teker teker Kolombiya kravatı takmak istiyorum! [Kolombiya kravatı: Meksika mafyasının uyguladığı bir cezalandırma biçimi: Kurbanın gırtlağına bir delik açılır ve dili bu delikten sarkıtılır.]
Gerçi zamanla esnekleştim. Ulaşılması ve vazgeçilmesi en zor nimetin sükunet olduğunu anladım galiba. Tamam, zenginlere merhamet duyacak kadar güçlü değilim hâlâ, fakat sayıların artışındaki boşunalığın eşiğini görebiliyorum. İbrahim Kurban'dan öğrendiğim kadarıyla, yeşil banknotlar kamuflajdan başka bir şeye yaramıyor. Aptallığı, beceriksizliği, acizliği, yalnızlığı kamufle ediyorlar... Ayrıca, yetimlik zaman aşımına uğramaz, haddizatında yetim olmayanlar da yetimliğe doğru seyreder. Yani kimsesizlik, kimsenin tekelinde değildir. Kainat ve tarihin bekleme salonunda biraz soluklanıyoruz, çoğunlukla da adımız anonslanmadan kainata ve tarihe gömülüyoruz..."

İYİ OKUMALAR

7 Haziran 2016 Salı

Firehouse Dog, Yıldız Köpek İş Başında, 2007 yapımı, komedi filmi. Sakin, rahat, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir film. Filmin oyuncuları şöyle; Josh Hutcherson, Bruce Greenwood, Bree Turner.

Filmin konusu şöyle; Hollywood’un yıldız köpeği Rexxx, kaza sonucu kaybolur. Rexxx’in hayatı kaybolmasının ardından, tamamen yabancı olduğu bir ortama girmesi ile değişir. Çünkü kendisine sıradan bir itfaiye departmanı sahip çıkar. Yeni ekip arkadaşı Shane Fahey ile birlikte itfaiye departmanını harekete geçirmek için çalışmaya başlarlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.hizliizlefilm.net/hizli-seyret-5280-yildiz-kopek-is-basinda-izle-turkce-dublaj-full-hd-tek-parca.html


İYİ SEYİRLER

6 Haziran 2016 Pazartesi

Money Monster, Para Tuzağı, 2016 yapımı, gerilim filmi. Konu Julia Roberts olduğunda biraz profesyonellikten uzaklaşıyorum ama gerçekten iyi bir filmdi. Sıradışı değildi ama güzeldi. Bence filmdeki en iyi karakter Christopher Denham’ın oynadığı Ron Sprecher. Filmin oyuncuları şöyle; George Clooney, Jack O’Connell, Julia Roberts, Caitriona Balfe, Dominic West, Giancarlo Esposito, Olivia Luccardi, Emily Meade, Darri Ingolfsson, Liz Celeste, Nick Boraine, Marko Caka, Ivan Martin, Christopher Denham, Joseph D. Reitman, Chris Bauer, Aly Mang, Dennis Boutsikaris, Condola Rashad, Greta Lee.

Filmin konusu şöyle; TV sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn, her şeyini kaybetmiş kızgın bir yatırımcının stüdyoyu zorla ele geçirmesiyle kendilerini tehlikeli bir durum içinde bulurlar. Televizyonda milyonlara gergin ve zoraki bir canlı yayın sırasında, Lee ve Patty’nin günümüzün hızlı tempolu ve küresel piyasalarının kalbindeki bir komplonun ardında yatan gizemi açığa çıkarmak için öfkeyle ve zamanla yarışmaları gerekir.

Filmin fragmanını linkten izleyebilirsiniz:
http://www.sinematurk.com/film/62788-para-canavari/


İYİ SEYİRLER

25 Mayıs 2016 Çarşamba

August: Osage County, Aile Sırları, 2013 yapımı, dram türünde bir film. Gerçekten tam bir dram izlerken nefes alamadığımı hissettim. Meryl Streep muhteşem ama gerçekten muhteşem oyunculuğunu konuşturmuş. Bunun yanında Meryl Streep’i ve Julia Roberts’ı karşılıklı oynarken görmek ve bu sahnelerdeki oyunculukların şahane ötesi olduğunu söylemek bu iki insanın hakkını vermeye yeterli bile değil. Filmde bana çok sürpriz gelen bir isim oldu, filmdeki karakteri Küçük Charles; bakalım size de sürpriz olacak mı? Film baştan sona harika ancak son sahne o son sahne beni gerçekten hayata döndüren sahne oldu, Julia daha farklısını yapsaydı muhtemelen ben içine girdiğim kara delikten kurtulamazdım. Ne diyebilirim ki film şahane, oyuncular muhteşem. Oyuncular şöyle; Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve ailenin babası Beverly'nin ortadan kaybolmasıyla birlikte tüm aile biraraya gelir. Ağustos ayının kavurucu sıcağında anne ve babalarının Oklahoma'daki büyük evlerinde bir araya gelen kalabalık aile öncelikle babalarını aramanın derdindedir. Ancak ilaç bağımlısı anneleri Violet'ın nevrotik halleri, özellikle de Barbara ile olan alışıldık tartışmaları kabus gibi anlara neden olur.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/august-osage-county-aile-sirlari-k1-sgplus.html

Filmin son sahnesindeki müziği de linkten dinleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=Iq7XsHAOnqc


İYİ SEYİRLER

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Kung Fu Panda, 2008 yapımı, aksiyon, animasyon, komedi, macera türlerinde film. Gerçekten ama gerçekten eğlenceli zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle izleyin. 3 filmlik seri haline gelen film her filminde aynı tadı veriyor. Animasyonun orijinalini seslendirenler de tam oturmuş karakterlere. Seslendirme kadrosu şöyle; .

Filmin konusu şöyle; Po garsonluk yapan bir pandadır. Kung fu ya doğuştan gelen bir merakı ve sevgisi bulunmaktadır. Gel görelim vücudu bu sevdiği spora hiçte uygun değildir. Hantalın önde gideni desek yeridir. Ama komedi şimdi başlıyor. Düşman kapıya dayanınca efsaneye göre biri çıkacak ve halkı onlardan koruyacaktır. Tesadüf eseri o gelecek kişide bulunan işaret bizim hampal panda Po da çıkmasın mı? Buyrun şenliğe…

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.fullhd720pizle.com/kung-fu-panda-1-2008-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

17 Mayıs 2016 Salı

Tais-Toi, Dost Musun? Düşman Mı?, 2003 yapımı, komedi, suç türlerinde muhteşem ötesi bir film. Uzun zamandır sesli kahkaha atarak izlediğim ilk film. Zaten bir filmde Jean Reno’nun oynadığını görüpte film kötüymüş dendiğine rastlamadım hiç. Filmin oyuncuları şöyle; Gérard Depardieu, Jean Reno, Richard Berry .

Filmin konusu şöyle; Quentin sürekli yaptığı aptallıklar ve anlamsız şakalarla etrafındakileri bezdiren aptalın biridir. Yapmaya çalıştığı fakat yüzüne gözüne bulaştırdığı bir silahlı soygun sonunda hapse atılır. Hücresini paylaştığı iri cüsseli, sert bakışlı ve soğuk kanlı adam ise hiç kimse ile tek kelime konuşmayan usta bir hırsız olan Ruby'den başkası değildir. Hapishaneye atılmadan önce sevgilisi Sandra'yı öldüren ve çok tehlikeli bir hırsız olan Vogel'den çaldığı paraları saklamıştır. Ruby Quentin'e yüz vermese de, Quentin'e göre aralarında inanılmaz sıcak bir dostluk başlamıştır!

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/tais-toi-dost-musun-dusman-mi.html#izle


İYİ SEYİRLER

16 Mayıs 2016 Pazartesi

1Q84, Haruki Murakami’nin 3 ciltlik kitabı. Yaşadığım tesadüfler üzerine dayanamayıp aldım kitabı iyi ki de almışım sıradışı bir kitaptı. Öncelikle şunu söyleyeyim 3cilt ayrı ayrı kitaplar halinde de var 3ünün tek bir kitapta toplanmış halide; tek kitap olan daha ekonomik oluyor. Kitap farklı hayatların nasıl bir araya geldiğini ve bir arada olan yaşamların nasıl birden ayrılabileceğini, geride birçok kişi bırakarak yolumuza devam etmemiz gerektiğini ve bu yolculuğumuzda hayatımıza girenlerden bir şeyler öğrenip hedefimize ulaşmamız konusunda yardımcılarımız olarak görmemiz gerektiğini; hiç anlamadan bir gün dünyamızın değişebileceğini anlatıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; “YÜREKTEN SEVDİĞİN BİR İNSAN VARSA, BİR KİŞİ OLSUN YETER, HAYATIN KURTULMUŞ DEMEKTİR…”

ÇEVİREN: HÜSEYİN CAN ERKİN

Kitabı okurken dinlemenizi tavsiye edeceğim bir müzik var, bence o müzik ve bu kitap birbirleri için yaratılmış;
https://www.youtube.com/watch?v=KmzFDEu2RoA


İYİ OKUMALAR ve İYİ DİNLEMELER
Batman Begins, Batman Başlıyor, 2005 yapımı, aksiyon, gerilim - heyecan, macera, polisiye – suç türlerindeki Batman serisinin ilk filmi. Diğer filmleri de kesinlikle muhteşem ancak bu filmin yeri başka. Filmin kadrosu arasan bulamazsın değerinde. Christian Bale her aldığı rolü inanılmaz mükemmellikle yerine getiriyor, Katie Holmes dünyanın en tatlı ve doğal oyuncularından biri ve tabii ki Morgan Freeman bu adam tam bir Tanrı. Tek tek saymakla oyuncuların hakkını vermek mümkün değil. Oyuncular şöyle; Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe.

Filmin konusu şöyle; Bruce Wayne zengin bir ailenin çocuğudur ve bir gün bir hırsız tarafından anne ve babası gözlerinin önünde öldürülür ve Bruce’un elinden gelen bir şey yoktur. Bu yüzden Bruce Wayne haksızlıkla savaşmak ve güçsüzleri koruyabilmek için dünyayı dolaşmaya başlar. Wayne bir süre sonra Gotham şehrine geri döner ve diğer gizli kimliğini ortaya çıkarır. Aldığı eğitimi, yüksek teknoloji ürünlerini ve gücünü kullanarak Batman kimliğine bürünür ve Gotham şehrini kötülüklerden korumak için işe başlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullfilmhdizle1.net/batman-basliyor-turkce-dublaj-full-film-hd-izle.html


İYİ SEYİRLER

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Truman Show, 1998, Bilimkurgu, dram, komedi türlerindeki Jim Carry filmi. Konu itibariyle oldukça ilginç bir film, insanda paranoyaklık yapmıyor değil. Filmi izlerken boğulduğum zamanlar çok oldu; yani filmin hakkını vermişler. Filmin oyuncuları şöyle; Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney.

Filmin konusu şöyle; Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman’ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar? Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/truman-show-k2-sgplus.html#izle


İYİ SEYİRLER

26 Nisan 2016 Salı

Taxi Driver, Taksi Şoförü, 1976 yapımı, dram, gerilim, komedi, macera, psikolojik, romantik, suç türlerinde Robert De Niro’nun gençliğinden bir film. Film de sıkıcı kısımlar var ama genel olarak akıcı ve gerçekten gerçekleri yansıtan bir film. Üstelik yaşlı halini görüp ne kadar karizmatik denilen Robert De Niro’nun gençliğinde de ne kadar karizmatik ve yakışıklı olduğu görülüyor. Filmin oyuncuları şöyle; Robert De Niro, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Jodie Foster, Albert Brooks.

Filmin konusu; ciddi uyku sorunu yaşayan ve insanlarla pek iletişim kurmayan Travis’in kendi halinde olması, gün içinde gittiği açık filmleri izlemesi ve sonrasında artık hayatında değişiklik yapması ile gelişen olaylar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.hdfullfilmizlesene.org/taksi-soforu-taxi-driver-izle/


İYİ SEYİRLER

24 Nisan 2016 Pazar

Gone with the Wind, Rüzgar Gibi Geçti, 1939 yapımı, dram, romantik ve savaş filmi. Çooook uzun süren bir film, insan o kadar izledikten sonra muhteşem bir son bekliyor ama pek tatmin edici değil. Efektler de pek iyi değil ama bunu eleştiri olarak yazmak doğru olmaz o zamanın koşulları için mükemmel bile. Ama filmdeki oyuncular 7’den 70’e hakkını vermiş rollerinin. Clark Gable zaten şahane. Filmin oyuncuları şöyle; Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell.

Filmin konusu şöyle; Scarlett O’Hara güneyli güzel bir kadındır ve filmde nasıl üç evlilik yaptığını, yaşanan iç savaşı ve güneyin yıkıntılarının tekrar inşa edilmesini, zenginlikten fakirliğe sürüklenişi ve tekrar nasıl zenginliğe kavuştuğu anlatılıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullfilmhdizle1.net/ruzgar-gibi-gecti-1939-turkce-dublaj-720p-izle.html


İYİ SEYİRLER

21 Nisan 2016 Perşembe

The Silence of The Lambs, Kuzuların Sessizliği, 1991 yapımı, dram, gerilim, suç türlerinde, gerilim alanında Oscar alan tek film olma özelliğini gösteren ve izlerken her saniyesinde heyecan yaşanan şahane bir film. Bir psikopatın bu kadar nazik olması insanda rahatsız edici bir sempati uyandırıyor. Kesinlikle suçlu olan ve kesinlikle ağır cezalar görmesi gereken bir insana nazik, kibar ve saygılı davranışları yüzünden oh hadi kaçtı iyi oldu denilebilir mi, deniliyor. Anthony Hopkins’in kötü bir filmi var mı acaba? Filmin oyuncuları şöyle; Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney.

Filmin konusu; akademiden başarıyla mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alabilmesi için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/the-silence-of-the-lambs-kuzularin-sessizligi-k1-sgplus.html


İYİ SEYİRLER

13 Nisan 2016 Çarşamba

İnsan Denen Meçhul, Dr. Alexis Carrel tarafından yazılan ilk baskısı 1973 yılında basılan kitap. Kitap için genel bir yorum yapılamıyor maalesef çünkü bazı yerlerde gerçekten ileri görüşlü fikirleri ile ya da aydın görüşleri ile bizleri mutlu ederken bazı kısımlar da ise tamamen geri kafalı bir erkek karşımızda kadınları eziyor gibi bir his veriyor. Genel olarak yorum yapılmaz dedim ama şunu da diyebilirim; özellikle tıpçıların ve felsefe ile ilgilenenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum, farklı bakış açıları katacağından ve yeni hipotezlere yönlendireceğinden eminim.

Kitabın arka kapağı şöyle;




















İYİ OKUMALAR

30 Mart 2016 Çarşamba

Kung Fu Panda 3, 2016 yapımı, şu anda vizyonda olan, aile, aksiyon, animasyon ve macera türlerinde bir seri film. Eğlenmek isteyenlere duyurulur; kesinlikle izleyin. Daha önce izlemediyseniz bence hemen ilk 2sini de izleyip yakalayın seriyi. Filmin sonu sanki devamı gelecekmiş izlenimi veriyor zira.

Filmin konusu şöyle; Po'nun uzun süredir kayıp olan panda babası ortaya çıkınca tekrar bir araya gelirler. İkili müthiş yeni pandalarla tanışmak için gizli panda cennetine doğru yola çıkarlar. Ancak doğaüstü kötü adam Kai'nin, bütün Çin'deki kung fu ustalarını yenmeye başlaması üzerine, Po imkansız bir görevi yerine getirmeye çalışır. Bir köy dolusu cana yakın, sakar pandayı eğitmeli ve onları Panda ustası haline getirmelidir.

Filmin fragmanını linkten izleyebilirsiniz;
http://www.beyazperde.com/filmler/film-194397/fragman-19538298/


İYİ SEYİRLER

28 Mart 2016 Pazartesi

Something The Lord Made, Tanrıyı Oynayanlar, 2004 yapımı, biyografi, drama türünde bir film. Muhteşem bir film, filmin sonunda göz yaşlarıma hakim olamadım. Filmdeki korku, stres çok güzel yansıtılmış. Filmin oyuncuları filmin hakkını vermişler kesinlikle; Alan Rickman, Mos Def, Kyra Sedgwick.

Filmin konusu şöyle; Büyük Buhran sırasında başlayan, cerrah Alfred Blalock ile siyahi asistanı Vivien Thomas'ın 34 yıllık ortaklıklarının hikayesi. İlk başta hademe olarak işe alınan Thomas, el becerisi ve kardiyolojiye duyduğu ilgi sayesinde Cerrah Blaloc'un araştırmalarının önemli bir parçası haline geliyor. Ancak dönemin ırkçı yaklaşımı Thomas'ı oldukça zorluyor. Kapalı kapılar ardında sorunsuz yürüyen bu ortaklık ilişkisi, beyazların hüküm sürdüğü kapıların ardında tam bir mücadeleye dönüşüyor.


Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/something-the-lord-made-tanriyi-oynayanlar-k2-sgplus.html#izle


İYİ SEYİRLER

2 Mart 2016 Çarşamba

Meleklerin Gücü, Beki İkala Erikli tarafından yazılan mucizevi bir kitap. Beki’nin de sürekli söylediği gibi inanmıyorsanız da deneyin. Gerçekten inanamayacaksınız sonuçlara. Denemenin ne zararı olabilir ki; eğer mucizeleri yaşamaya başlarsanız (ki bu olacak) hayata bakış açınız değişecek, standart bir günün içinden bile mucizeleri farkedip kendi gücünüze inanamayacaksınız, oldu ya tutmadı ne kaybettiniz, hiçbir şey.

Kitabın arka kapağı şöyle; Işığın, Sevginin gücüyle Hayatınızı değiştirin!
Meleklerle Geçmişinizi Şifalandırın...
"Neden bunları tekrar tekrar yaşıyorum?" diyorsanız cevabı geçmişte. Meleklerin gücüyle artık hiçbir şey, kaderiniz değil!
"Eskiden bir tane bile iş bulamazken, şimdi yayından yayına koşuyorum. Yayın hayatına bomba gibi girdim."
"'Neden hep, beni çekemeyen insanlar etrafımda? Yüzler değişiyor, ama bana verdikleri his aynı.' derdim. Artık o insanlar yaşamımda yoklar."
"Boşanıyorduk neredeyse! İlişkimize meleklerin şifası değdi, şimdi ikinci baharımızdayız!"
"Panik atak yüzünden evden çıkamayan ben, ilk CD'mi çıkardım! Artık şarkılarım radyolarda, televizyonlarda, her yerde! Sayenizde meleklerim."
Meleklerle Işığa Ulaşmak
Bazen hislerimiz bize ait değil. Artık bu enerjinin, ışığa gitmesi gerek... Ölüm yoktur... Sadece ışık vardır!
"Eskiden sanki içimde iki kişi vardı. En mutlu anımda bile beni aşağıya çeken biri gibi... Artık o ışıkta, ben de özgür ve dengeliyim."
"Ben sanki iki kişi için yiyordum... Şimdiyse dokuz yıldır giyemediğim kotumu giyebiliyorum."
Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi'nden Procter&Gamble Avrupa üst düzey yöneticiliğine uzanan yolda Beki İkala Erikli ışığı, sevgiyi, kendini 'MELEKLERİN KANATLARINDA' buldu...

Link ilginizi çekebilir:


İYİ OKUMALAR
The Man From Earth, Dünyalı, 2007 yapımı, bilim kurgu ve drama filmi. Aldığı özgün senaryo ödülünü sonuna kadar hakediyor. Film, 12 Kızgın Adam gibi sadece tek bir odada geçiyor ve her an yeni bilgiler geldikçe heyecan artıyor. Gerçekten muhteşem bir film. Filmdeki karakterler hepsi birbirinden tatlı, biri diğerinden ayrılmıyor; şahane oturtulmuş kişilikleri karakterlerin üzerlerine. “Ay bu karakteri sevmedim hiç” denemiyor. Filmin oyuncuları şöyle; David Lee Smith, Tony Todd, John Billingsley.

Filmin konusu şöyle; John üniversiteden ayrılıp, başka bir yere gitmeye karar vermiş, akademisyen arkadaşları da ona veda etmek için evine gelmişlerdir. Arkadaşları John'u kalması için ikna etmeye çalışırken, John büyük sırrını ortaya dökecek ve herkesi büyük bir şaşkınlığa sürükleyecektir. Bu öyle bir sırdır ki bütün dünyayı ilgilendirmekte ama o odanın dışına da çıkamayacaktır.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;


İYİ SEYİRLER 

27 Şubat 2016 Cumartesi

What The Bleep Do We Know!?, Ne Biliyoruz Ki?, bazı insanlara saçma gelsede bence hayatın asıl gerçeklerini anlatan muhteşem 2006, ABD yapımı bir belgesel. Saçma gelenler bence bazı gerçekleri kabul etmek istemiyorlar ya da anlamakta zorluk çektikleri için saçma buluyorlar. Biraz daha açık olmak gerekiyor, kalıplardan kurtulmak gerekiyor bunu anlamak için. Üstelik belgesel; röportajlar, efektler, çizgi karakterler ve gerçek yaşamı bir arada kullanarak görsel şölen sunuyor. Alice Harikalar Diyarındaki tavşan deliğine girmeye hazırsanız kesinlikle izlemelisiniz.

Belgeselin konusu şöyle; İnsanın varoluş nedeni nedir? Etrafımızda gördüklerimiz gerçek midir? Ya da gerçek nedir? Ne Biliyoruz ki!?, insanın kendine sorduğu bu soruların yanıtlarını kuantum fiziği sayesinde önümüze getiren belgesel bir film.

Belgeseli izlemek için tıklayın;

İlk 3 videoyu izledikten sonra belgesel bitiyor ancak 4. videoyu da açın, oturup izlemeseniz bile siz diğer işlerinizle ilgilenirken o arkadan anlatmaya devam etsin.

Bu link de ilginizi çekebilir;


İYİ SEYİRLER

22 Şubat 2016 Pazartesi

Back To The Future, Geleceğe Dönüş, 1985, ABD yapımı, bilim kurgu, macera, komedi türünde çok samimi bir film. Eğer haberimiz olmadan yaşanmaya başlanmadıysa zamanda yolculuklar artık başlamalı. Filmin oyuncuları hepimizin çok sevdiği; Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Crispin Glover, Lea Thompson, Thomas F. Wilson.

Filmin konusu şöyle; Doktor, Deloran isimli, dönemin en iyi aracına başarılı bir icat gizlemiştir. Marty, Libyalı bir terörist gruptan kaçarken araca biner ve kendini başka bir zamanda bulur. Gittiği bu yerde yaptığı bir müdahale sonucu anne babasının tanışmasına engel olur. İşler karışmıştır bu durumu düzeltemezse gelecekte Marty ve kardeşleri olmayacaktır.

Filmi izlemek için linke tıklayın:

İYİ SEYİRLER

20 Şubat 2016 Cumartesi

Seven Ne Yapmaz, 1970 yapımı komedi, aşk türünde başrollerinde Hülya Koçyiğit ve Kartal Tibet’in oynadığı bir Yeşilçam klasiğidir. Umudunu kaybetmeyen aşıkların bir gün kavuşabileceklerini çok güzel anlatmaktadır film. Ama sadece film işte diyenlere söylüyorum, inanın, oluyor; tecrübeyle sabit. Filmin oyuncu kadrosu oldukça güçlü bir kadro; Kartal Tibet, Hülya Koçyiğit, Metin Serezli, Münir Özkul, Sami Hazinses, Esin Engin, Nubar Terziyan, Ergün Köknar, Meltem Mete, Zeynep Tebü.

Filmin konusu şöyle; Fikret (Kartal Tibet) askerden döndükten sonra ona askerlik arkadaşlarından bir mektup gelir. Arkadaşları müzik gruplarını kurmuş onu bekliyorlardır. O da büyük bir sevinçle yola çıkıp yanlarına gidecektir. Ancak onu seven bir kız vardır. Kız onun gitmesini istemiyordur. Fikret, kızın kendisini sevdiğini öğrenir ama bu aşka karşılık veremeyeceğini söyleyip askerlik arkadaşlarının yanına gider. Bir gün yolda yürürken bir araba üzerine su sıçratır, Fikret kızmak için arabanın kapısını açtığında arkada oturan hoş bayana aşık olur. Daha sonra müzik grubuyla birlikte bir doğum günü partisine çağrılırlar ve Fikret yolda karşılaştığı genç kızı görür orada. Ve büyük aşk zamanla başlayıp alevlenir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER