https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

5 Aralık 2013 Perşembe

Ye Dua Et Evlen, Elizabeth GILBERT’ın yazdığı Ye Dua Et Sev adlı kitabın devamı niteliğinde olan kitaptır. Kitap da zamanla, mekanla değişen evlilik düşünceleri, gelenekleri ve yasalardan bahsediliyor genel olarak. Tabii ki yaşanılan olaylara da yer verilmiş ama olay değil de daha çok durum hikayesi tadında bir kitap. Ye Dua Et Sev kitabını okuyan ya da filmini izleyenler; bu kitapta da heyecan dolu olaylar yaşamak istiyor ama Ye Dua Et Evlen biraz daha bilgi içerikli bir kitap olmuş. Yine de çok çabuk okunabilen bir kitap, üstelik evlilik konusunda kararsız olanlar için de yardımcı bir kitap niteliğinde.

Kitabın arka kapağı da şöyle:
Evliliğe küsmüş bir kadın ve bir erkeğin evliliğe giden yolda sıcak ve duygusal aşk hikâyesi

Tüm dünyada bestseller olan Ye, Dua Et, Sev kitabının sonunda Elizabeth Gilbert gönlünü, Brezilyada doğmuş ama Avustralya vatandaşlığına sahip, tanıştıklarında Endonezyada yaşamakta olan Felipeye kaptırmıştı. Sonsuz bir sadakatle birbirine bağlı bu çift, kötü sonuçlanan birer boşanmanın kurbanları olduğundan şartlar ne olursa olsun bir daha evlenmemek için yemin etmiştir. Ama kader ağlarını örer ve Amerikaya giriş yaptıkları bir anda Felipe'nin sınır dışı edilmesi planlarını altüst eder. Gilbert, ya evlenip Felipeyi Amerikaya getirecek ya da onu sonsuza kadar kaybedecektir.

Söz konusu evlilik olduğunda sadakat, uyumluluk, gelenek, sosyal beklentiler, eşleri bekleyen sorumluluklar ve en önemlisi boşanma riski göz ardı edilmemelidir. Gilbertın yazmış olduğu bu eser, aşkın tüm karmaşıklığına ve sonuçlarına rağmen yaşanması gerektiğinin en güzel örneğidir.

Zekice ve mütevazı, eğlenceli, sıcak ve cömert. İşte Ye, Dua Et, Evlenin arkasındaki ses. Gilbertin kitaplarının sonunda onu dostunuz gibi kabul ediyorsunuz. Yeniden Gilbertla olmak bir zevk.
-San Francisco Chronicle


İYİ OKUMALAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder