https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

31 Temmuz 2016 Pazar

Mona Lisa Smile, Mona Lisa Gülüşü, 2003 yapımı, dram türündeki filmdir. Birilerinin hayatını güzelleştirme ya da değiştirme gücüne sahibiz; bunu neden iyi yönde kullanmıyoruz ki mantığını muhteşem bir şekilde anlatıyor film. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles.

Filmin konusu şöyle; sanat öğretmeni Katherine Ann Watson (Julia Roberts) 1950’li yıllarda prestijli bir okul olan Wellesley Kız Koleji'nde iş bulur. Döneme göre modern bir kadın olan Katherine, sadece sanatta değil öğrencileri konusunda da tutkulu bir öğretmendir. Öğrenciler gayet parlak ve yetenekli olmalarına rağmen birçoğu, zamanını uygun bir koca adayını bekleyerek geçirirken, genç öğretmen onların içerisindeki potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışacak ve velilerin baskısıyla karşılaşacaktır. Film, 1950’li yıllarda kızlara yüklenen toplumsal rolün değişmesi gerektiğini savunan modern bir kadının mücadelesini anlatıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.filmihdizlesene1.com/mona-lisa-gulusu-izle/


İYİ SEYİRLER
Confessions of a Dangerous Mind, Tehlikeli Aklın İtirafları, 2002 yapımı, biyografi, dram, gerilim, komedi, suç türlerinde film. Güzel kurgulanmış bir film, iyi zaman geçirmek isteyenlere tavsiye edilir. Film de 2 saniyeliğine 2 kişiyi görüyoruz, o rolde bu kişileri görünce çok güldüm; Brad Pitt ve Matt Damon. Filmin oyuncuları şöyle; Drew Barrymore, George Clooney, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; Chuck Barris, genç bir adamdır ve yeni büyümekte olan bir televizyonda kariyerinin en üst seviyesine gelmiştir. Onun birde bilinmeyen tarafı vardır ve tehlikeli bir dünyaya onu sürüklemektedir. Aslında bir CIA ajanıdır kendisi. O hem televizyonda yapımcılık yapıyor ve bir yandan da hükümetin istediği suikastleri gerçekleştiriyordur. O, entellektüellerin eleştirisine çok maruz kalmaktadır bir yandan da.

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.altyazilifilmizle.org/tehlikeli-aklin-itiraflari-confessions-of-a-dangerous-mind-izle.html


İYİ SEYİRLER
Erin Brockovich, Tatlı Bela, 2000 yapımı, biyografi, dram türlerindeki film. Ne zaman dibe vurulduğu hissedilirse izlenilip tekrar ayağa kalkılmasını sağlayacak bir film. Herkesin izlemesi şart; hayatımızda tek başımıza çabalayarak bir şeyleri düzeltebileceğimizi ya da değiştirebileceğimizi gösteriyor. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, Albert Finney, Conchata Ferrell.

Filmin konusu şöyle; Erin Brockovich hayatında hiç bir istediğini elde edememiş beş kuruş parası olmayan biridir. Hayatındaki sorunlar yetmiyormuş gibi hiç bir alakası olmadığı halde araba kazasında suçlanmaktadır. Çaresiz kalan Erin avukatının yanında çalışmak için avukatı Ed Masry’ni zorda olsa ikna eder. Hukuk bürosunda çalışmaya başlayan Erin dosyaları incelediğinde tuhaf bir gerçekle karşılaşır. Yörede içme suyu olarak kullanılan su pistir ve halkın çoğu bu su yüzünden hastalığa yakalanmıştır. Ancak yöre halkının bundan haberi yoktur.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/tatli-bela-erin-brockovich-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

30 Temmuz 2016 Cumartesi

Mary Reilly, 1996 yapımı, dram, gerilim, korku türlerinde film. Bozuk bir psikolojiyle ya da bozulabiliritesi olan bir psikolojiyle izlenmemesi gereken bir film. Üstelik benim her zaman aklıma takılan bir soruyu da yine gündeme getiriyor; kötü adamlar neden hep bu kadar çekici olur? Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, John Malkovich, Michael Sheen, Michael Gambon, Glenn Close.

Filmin konusu şöyle; “Senin sonumuz olacağını en başından beri biliyordum.” Doktor Jekyll’ın evinde çalışan travmatik hizmetçi Mary Reilly, efendisine tertemiz bir sevgiyle, sevgiden ziyade aşkla bağlıdır. Üstelik onun yanındayken hayatı boyunca hiç tatmadığı güveni hissetmektedir; ta ki Bay Hyde gelene kadar. Bay Hyde’ın gelişiyle her şey gibi Mary de değişecek, şehvet ile ölümü bir arada bulacaktır. Robert Louis Stevenson’ın dünyaca ünlü eseri Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ın melek-şeytan ikileminde yaşanan kişilik çatışması dolu hikayesini Mary Reilly’nin gözünden izlediğimiz film, içimizdeki iyiyle kötüyü sorgulamamız için açılmış bir perde mahiyetinde.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.evrenselfilmler.net/mary-reilly-filmini-full-hd-izle.html


İYİ SEYİRLER
Michael Collins, Özgürlüğün Bedeli, 1996 yapımı, Altın Küre ve Oscar ödüllü, biyografi, devrim, dram, gerilim, savaş türlerinde film. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi. Film de insanların değişen ve değişmiş görünse de aslında hep aynı kalan yüzlerini görüyoruz ve tabii ki özgürlük için verilen savaşı. Filmdeki her bir karakter muhteşemdi. Filmde Eamon de Valera rolüyle büyüleyici, kendine has inanılmaz bir çekiciliği olan, muhteşem oyuncu Alan Rickman karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte gerçekten yeri doldurulamaz bir adam olan Joe rolüyle karşımıza çıkan Ian Hart yine şahane oyunculuğunu gözler önüne sermiş. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Liam Neeson, Alan Rickman, Stephen Rea, Aidan Quinn.

Filmin konusu şöyle; İrlanda'nın İngiltere'den ayrılmasına aracılık eden bir devlet adamı, politik idealleri uğruna şehit olan bir siyasi mücadeleci Michael Collins’in yaşadıklarını anlatıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/ozgurlugun-bedeli-michael-collins-1996/


İYİ SEYİRLER

28 Temmuz 2016 Perşembe

The Pelican Brief, Pelikan Dosyası, 1993 yapımı, suç, dram, gizem, gerilim türlerindeki film. İyi kurgulanmış, görsellerle iyi desteklenmiş, sürükleyici bir film. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard, John Heard, Tony Goldwyn, James Sikking, William Atherton, Robert Culp, Stanley Tucci, Hume Cronyn, John Lithgow, Anthony Heald, Nicholas Woodeson, Stanley Anderson, John Finn.

Filmin konusu şöyle; iki yargıtay hakimi öldürülmüştür. Yalnız bir hukuk öğrencisi (Roberts), cinayetlerin devletin en üst kademeleri hakkında çok gizli bilgiler içerdiği tahmin edilen bir dosyayla ilgili olduğundan şüphelenmektedir. Kararlı bir araştırmacı gazeteciyle (Washington) beraber bu gizemi çözdüklerini herkese açıklamak istemektedirler - tabii o kadar uzun yaşayabilirlerse. Yarış başlamıştır ve bu yarışta ikiden fazla koşucu vardır. Onlar artık canlı birer hedeftir...

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/pelikan-dosyasi-the-pelican-brief-1993-full-hd-altyazili-izle/


İYİ SEYİRLER

23 Temmuz 2016 Cumartesi

The Player, Oyuncu, 1992 yapımı, komedi, suç, dram, gizem, romantik, gerilim türlerindeki film. Oldukça sıkıcı bir film; en iyi sahnesi son sahneydi onda da Julia Roberts vardı. Filmde doldurulması gereken yerler olduğu gibi yarım kaldığını düşündürten yerler var. Çok ortada kalmış, üzerinde düşünülmeden hemen çekilmiş bir film gibi. Birçok ünlüyü aynı anda gördüğümüz bir film olması sadece görsel şölen sunuyor. Filmin oyuncuları şöyle; Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward, Whoopi Goldberg, Peter Gallagher, Brion James, Cynthia Stevenson, Vincent D'Onofrio, Dean Stockwell, Richard E. Grant, Sydney Pollack, Lyle Lovett, Dina Merrill, Angela Hall, Leah Ayres.

Filmin konusu şöyle; Film yapımcısı Griffin Mill (Tim Robbins), her gün yüzlerce senaryoyu reddetmektedir. Fakat bir gün bir senaryo yazarından ölüm tehditleri almaya başlar. Senaryo yazarının kimliğini ortaya çıkarmaya çalışan Mill, üstüste yaptığı hatalarla rakibinin eline onun şantaj için kullanabileceği malzemeler verir. Hollywood’un kirli çamaşırlarını ortaya döken bir kara komedi.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.film--izle.com/filmizle/oyuncu-the-player-1992/


İYİ SEYİRLER
Sleeping With the Enemy, Yatağımdaki Düşman, 1991 yapımı, suç, dram, gerilim türlerindeki film. Filmdeki Ben karakteri gerçekten biz kadınların görüntü olarak olmasa da kişilik olarak, kadına yaklaşım olarak istediğimiz erkek modeli. Tabii ki Julia’nın muhteşem planı harika. Filmin oyuncuları şöyle; Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson, Elizabeth Lawrence, Kyle Secor, Claudette Nevins, Tony Abatemarco, Marita Geraghty, Harley Venton, Nancy Fish, Sandi Shackelford, Bonnie Johnson, Graham Harrington, John Ward, Sharon J. Robinson.

Filmin konusu şöyle; kocasının bütün isteklerini kusursuz bir şekilde yerine getiren güzel ve mükemmel bir ev hanımı Laura... Yakışıklı, başarılı ve baştan çıkarıcı şekilde ince düşüncelidir eşi... Dışarıdan bakıldığında kusursuz bir evliliğe sahip olduğu düşünülen bu çiftin kapalı kapılar ardındaki yaşantıları bambaşka... Laura'nın yaşamını hasta ruhlu, obsesif kocası Martin cehenneme çevirince bu baskıya dayanamayan kadın sıradışı bir planla kocasından kaçmanın bir yolunu bulur. Fakat sapkın kocasının nefesi her an ensesinde olacaktır...

Filmi linkten izleyebilirsin:
http://film--izle.com/filmizle/yatagimdaki-dusman-sleeping-with-the-enemy-1991-full-hd-turkce-dublaj-izle/

İYİ SEYİRLER


18 Temmuz 2016 Pazartesi

Uyku, Haruki Murakami’nin ilginç bir kitabı. Kitabı okurken aslında özenmedim desem yalan olur uyumadan geçen birkaç gün değil de uyumasak mesela hiç; ne kadar çok işi halleder, kendimize ne kadar çok zaman ayırırdık. İnsanlık daha da ilerlerdi sanki. Belki de tam tersi olurdu. 

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; uyuyamıyorum. Tam on yedi gün oldu. On yedi gündüz ve on yedi gece. Çok uzun bir zaman. Artık uykunun nasıl bir şey olduğunu bile tam olarak anımsayamıyorum…


İYİ OKUMALAR

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Dying Young, Genç Ölmek, 1991 yapımı, dram, romantik türde bir film. Tabii ki muhteşem Juliam oynuyor filmde. Maalesef filmde yakışıklı bir hastamız var, kanser hastalığı bir insana bu kadar mı yakışır? Filmin oyuncuları şöyle; Campbell Scott, Colleen Dewhurst, Ellen Burstyn, George Martin, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; sevgilisinin kendisine ihanet ettiğini öğrenen Hilary O’Neil (Julia Roberts) yeni bir başlangıç ve yeni bir iş arıyor. Böylece kan kanserine yakalanmış acı çeken genç bir adamın özel hemşiresi oluyor. Zaman geçtikçe birbirlerine aşık oluyorlar ama bu yaşadıkları aşkın çok uzun sürmeyeceğini de biliyorlar. Çünkü genç adam ölmek üzeredir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.dcrgmovie.com/genc-olmek-dying-young-1991-turkce-dublaj-ve-altyazili-hd-izle/2/


İYİ SEYİRLER
Kadınsız Erkekler, Haruki Murakami’nin okudukça hem depresyonlara sokan hem de gerçekten dünyada bu tür erkekler var mı, varsa neden bana hiç denk gelmedi diye düşündürterek hayatındaki erkeklerle ilgili kafa patlatmaya iten bir kitap. Kitapta 7 tane hikaye var; hepsi de birbirinden ilginç aslında.

Kitabın arka kapağı şöyle; Bir kadını yitirmek, tüm kadınları yitirmek demek… Bir gün sen de kadınsız erkeklerden olacaksın. O gün en ufak bir uyarı, küçücük bir ipucu vermeden; önsezi olarak hissettirmeden ya da içine doğmadan; kapını çalmadan, hiç beklemediğin bir anda seni bulacak. Bir köşeyi döndüğünde, aslında çoktan oraya varmış olduğunu anlayacaksın. Geriye dönmek mümkün olmayacak. O köşeyi bir kez dönünce, orası artık senin için mümkün olan tek dünya olacak. O dünyada sen kadınsız erkeklerden biri olarak anılacaksın. Hep bu soğuk çoğul eki ile...


İYİ OKUMALAR

8 Temmuz 2016 Cuma

Flatliners, Çizgi Ötesi, 1990 yapımı, dram, korku, bilim-kurgu, gerilim türlerinde film. Gereksiz sahneleri yok değil ama genel olarak merak uyandırıp sürükleyen bir film. Gerçekten aşırı gerildiğim sahneler vardı bu konuda hakkını vermişler. Filmin oyuncuları; Kiefer Sutherland, Julia Roberts, Kevin Bacon, William Baldwin, Oliver Platt, Kimberly Scott, Joshua Rudoy, Benjamin Mouton, Aeryk Egan, Kesha Reed.

Filmin konusu şöyle; Bir grup genç doktor adayı, hasta yatağında 'ölüp' de sonradan yeniden hayata dönen hastalardan esinlenerek, aralarında bir deneyler dizisine başlarlar. Kendilerini öldürterek ve bir dakikayla dört dakika arasında 'öte tarafta' kaldıktan sonra, arkadaşlarının yardımıyla yeniden geri dönerek, ölüm esnasındaki izlenimleri ve deneyimleri edinmek ve dünyaya aktarmak!... Bu deneyler, gitgide hızlanarak, yalnızca bir 'zamansal yarış'a dönüşmekle kalmayacaktır. Aynı zamanda, 'öte yan'da geçirilen zaman süresince beyne hücum ettiği anlaşılan geçmişle ilgili en kötü anıların, onulmaz pişmanlıkların konusu olan kişiler de, kahramanlarımızın hayata dönüşüyle birlikte yeniden hayat bulacaklar ve kahramanlarımızın belleğinde, kötü ve korkunç canavarlar gibi, onları tedirgin ederek dolaşır hale geleceklerdir...

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.film--izle.com/filmizle/cizgi-otesi-flatliners-1990-full-hd-altyazili-izle/


İYİ SEYİRLER
Steel Magnolias, Çelik Manolyalar, 1989 yapımı, komedi, dram, romantik türlerinde film. Kadınların erkeklere göre daha güçlü olduğunu anlatan ve birbirleri ile anlaşamıyormuş gibi görünseler bile aslında birbirlerinin her anında yanında olan ve birbirlerini çok iyi anlayan kadınları anlatan ve en önemlisi Julia Roberts’ın oynadığı bir film. Gerçekten sesli güldüğüm yerleri de hıçkırarak ağladığım yerleri de oldu filmin. İnsanda değişik bir tat bırakan filmlerden. Oyuncuları şöyle; Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympia Dukakis, Julia Roberts, Tom Skerritt, Sam Shepard, Dylan McDermott, Kevin J. O'Connor, Bill McCutcheon, Ann Wedgeworth, Knowl Johnson, Jonathan Ward, Bibi Besch.

Filmin konusu şöyle; Çelik Manolyalar, bir güzellik salonunun etrafında birbirleriyle çok iyi dost olan bir grup kadının yaşamlarından kesitler aktarıyor. 1980'li yıllarda yaşayan bir grup kadının kocalarıyla ilgili bazı sorunları olduğu gibi kiminin kocası ölmüştür, kimi kadın depresiftir, kimi kadın daha evlenememiştir bile. Böylelikle bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun dayanılmaz çekiciliğine kaptırırlar. Dedikodu bu kadınların en iyi yaptığı şeydir. Dışarda başka insanlarda arayıp da bulamadıkları birçok şeyi kendi aralarında ve bu küçük güzellik salonunda bulurlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://film--izle.com/filmizle/celik-manolyalar-steel-magnolias-1989/


İYİ SEYİRLER

3 Temmuz 2016 Pazar

Ateş Arabaları, Ercan Taner ve Mert Aydın’ın programının kitabı. LÖSEV’e destek olmak için aldığım kitabı hazır almışken de okuyayım dedim ve ne iyi yapmışım. Kitabı okurken kültürlenmemin yanında hayret ettiğim bilgiler edindim, bazı anlattıkları tüylerimi diken diken ederken bazen göz yaşlarıma hakim olamadım. Bazen futbol aşkı ile yanıp tutuşturdu, heyecanlandırdı bazen aslında bütün spor dallarının güzelliğini farkettirdi. Gerçekten çok kaliteli bir programmış, programı dinleyemezseniz kitabı kesinlikle alın.

Kitabın arka kapağı şöyle; Liverpool tribünleri You’ll Never Walk Alone şarkısını nasıl keşfetti?
Tello, Beşiktaş’a geldiğinde sadece kimi tanıyordu?
Milan aslında Van Basten yerine hangi futbolcuyu alıyordu?
Eşi istediği için bıyıklarını kesen 80’lerin yıldızı İngiliz futbolcu kim?
Bruce Lee mi daha iyiydi Wang Yu mu?
Oscar ödülleri neye göre veriliyor?
Mourinho, Alex Ferguson’ı niçin seviyor?
Bu soruların ve başka birçoklarının cevapları Ateş Arabaları’nda. Futboldan müziğe, tarihten sinemaya pek çok konunun yer aldığı program 2014 yılında En İyi Radyo Programı dalında Sedat Simavi Ödülü kazandı.

Bu yazıyı yazarken internetten araştırma yaptım ve program kayıtlarına denk geldim; gerçekten muhteşemler.

Linkten dinleyebilirsiniz:
http://www.ntvradyo.com.tr/programlar/20959/yq3kpz8i/ates-arabalari


İYİ OKUMALAR