https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

25 Mayıs 2016 Çarşamba

August: Osage County, Aile Sırları, 2013 yapımı, dram türünde bir film. Gerçekten tam bir dram izlerken nefes alamadığımı hissettim. Meryl Streep muhteşem ama gerçekten muhteşem oyunculuğunu konuşturmuş. Bunun yanında Meryl Streep’i ve Julia Roberts’ı karşılıklı oynarken görmek ve bu sahnelerdeki oyunculukların şahane ötesi olduğunu söylemek bu iki insanın hakkını vermeye yeterli bile değil. Filmde bana çok sürpriz gelen bir isim oldu, filmdeki karakteri Küçük Charles; bakalım size de sürpriz olacak mı? Film baştan sona harika ancak son sahne o son sahne beni gerçekten hayata döndüren sahne oldu, Julia daha farklısını yapsaydı muhtemelen ben içine girdiğim kara delikten kurtulamazdım. Ne diyebilirim ki film şahane, oyuncular muhteşem. Oyuncular şöyle; Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts.

Filmin konusu şöyle; Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve ailenin babası Beverly'nin ortadan kaybolmasıyla birlikte tüm aile biraraya gelir. Ağustos ayının kavurucu sıcağında anne ve babalarının Oklahoma'daki büyük evlerinde bir araya gelen kalabalık aile öncelikle babalarını aramanın derdindedir. Ancak ilaç bağımlısı anneleri Violet'ın nevrotik halleri, özellikle de Barbara ile olan alışıldık tartışmaları kabus gibi anlara neden olur.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/august-osage-county-aile-sirlari-k1-sgplus.html

Filmin son sahnesindeki müziği de linkten dinleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=Iq7XsHAOnqc


İYİ SEYİRLER

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Kung Fu Panda, 2008 yapımı, aksiyon, animasyon, komedi, macera türlerinde film. Gerçekten ama gerçekten eğlenceli zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle izleyin. 3 filmlik seri haline gelen film her filminde aynı tadı veriyor. Animasyonun orijinalini seslendirenler de tam oturmuş karakterlere. Seslendirme kadrosu şöyle; .

Filmin konusu şöyle; Po garsonluk yapan bir pandadır. Kung fu ya doğuştan gelen bir merakı ve sevgisi bulunmaktadır. Gel görelim vücudu bu sevdiği spora hiçte uygun değildir. Hantalın önde gideni desek yeridir. Ama komedi şimdi başlıyor. Düşman kapıya dayanınca efsaneye göre biri çıkacak ve halkı onlardan koruyacaktır. Tesadüf eseri o gelecek kişide bulunan işaret bizim hampal panda Po da çıkmasın mı? Buyrun şenliğe…

Filmi linkten izleyebilirsiniz;
http://www.fullhd720pizle.com/kung-fu-panda-1-2008-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

17 Mayıs 2016 Salı

Tais-Toi, Dost Musun? Düşman Mı?, 2003 yapımı, komedi, suç türlerinde muhteşem ötesi bir film. Uzun zamandır sesli kahkaha atarak izlediğim ilk film. Zaten bir filmde Jean Reno’nun oynadığını görüpte film kötüymüş dendiğine rastlamadım hiç. Filmin oyuncuları şöyle; Gérard Depardieu, Jean Reno, Richard Berry .

Filmin konusu şöyle; Quentin sürekli yaptığı aptallıklar ve anlamsız şakalarla etrafındakileri bezdiren aptalın biridir. Yapmaya çalıştığı fakat yüzüne gözüne bulaştırdığı bir silahlı soygun sonunda hapse atılır. Hücresini paylaştığı iri cüsseli, sert bakışlı ve soğuk kanlı adam ise hiç kimse ile tek kelime konuşmayan usta bir hırsız olan Ruby'den başkası değildir. Hapishaneye atılmadan önce sevgilisi Sandra'yı öldüren ve çok tehlikeli bir hırsız olan Vogel'den çaldığı paraları saklamıştır. Ruby Quentin'e yüz vermese de, Quentin'e göre aralarında inanılmaz sıcak bir dostluk başlamıştır!

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/tais-toi-dost-musun-dusman-mi.html#izle


İYİ SEYİRLER

16 Mayıs 2016 Pazartesi

1Q84, Haruki Murakami’nin 3 ciltlik kitabı. Yaşadığım tesadüfler üzerine dayanamayıp aldım kitabı iyi ki de almışım sıradışı bir kitaptı. Öncelikle şunu söyleyeyim 3cilt ayrı ayrı kitaplar halinde de var 3ünün tek bir kitapta toplanmış halide; tek kitap olan daha ekonomik oluyor. Kitap farklı hayatların nasıl bir araya geldiğini ve bir arada olan yaşamların nasıl birden ayrılabileceğini, geride birçok kişi bırakarak yolumuza devam etmemiz gerektiğini ve bu yolculuğumuzda hayatımıza girenlerden bir şeyler öğrenip hedefimize ulaşmamız konusunda yardımcılarımız olarak görmemiz gerektiğini; hiç anlamadan bir gün dünyamızın değişebileceğini anlatıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; “YÜREKTEN SEVDİĞİN BİR İNSAN VARSA, BİR KİŞİ OLSUN YETER, HAYATIN KURTULMUŞ DEMEKTİR…”

ÇEVİREN: HÜSEYİN CAN ERKİN

Kitabı okurken dinlemenizi tavsiye edeceğim bir müzik var, bence o müzik ve bu kitap birbirleri için yaratılmış;
https://www.youtube.com/watch?v=KmzFDEu2RoA


İYİ OKUMALAR ve İYİ DİNLEMELER
Batman Begins, Batman Başlıyor, 2005 yapımı, aksiyon, gerilim - heyecan, macera, polisiye – suç türlerindeki Batman serisinin ilk filmi. Diğer filmleri de kesinlikle muhteşem ancak bu filmin yeri başka. Filmin kadrosu arasan bulamazsın değerinde. Christian Bale her aldığı rolü inanılmaz mükemmellikle yerine getiriyor, Katie Holmes dünyanın en tatlı ve doğal oyuncularından biri ve tabii ki Morgan Freeman bu adam tam bir Tanrı. Tek tek saymakla oyuncuların hakkını vermek mümkün değil. Oyuncular şöyle; Christian Bale, Michael Caine, Ken Watanabe.

Filmin konusu şöyle; Bruce Wayne zengin bir ailenin çocuğudur ve bir gün bir hırsız tarafından anne ve babası gözlerinin önünde öldürülür ve Bruce’un elinden gelen bir şey yoktur. Bu yüzden Bruce Wayne haksızlıkla savaşmak ve güçsüzleri koruyabilmek için dünyayı dolaşmaya başlar. Wayne bir süre sonra Gotham şehrine geri döner ve diğer gizli kimliğini ortaya çıkarır. Aldığı eğitimi, yüksek teknoloji ürünlerini ve gücünü kullanarak Batman kimliğine bürünür ve Gotham şehrini kötülüklerden korumak için işe başlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullfilmhdizle1.net/batman-basliyor-turkce-dublaj-full-film-hd-izle.html


İYİ SEYİRLER

4 Mayıs 2016 Çarşamba

Truman Show, 1998, Bilimkurgu, dram, komedi türlerindeki Jim Carry filmi. Konu itibariyle oldukça ilginç bir film, insanda paranoyaklık yapmıyor değil. Filmi izlerken boğulduğum zamanlar çok oldu; yani filmin hakkını vermişler. Filmin oyuncuları şöyle; Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney.

Filmin konusu şöyle; Truman Burbank, kartpostalları aratmayacak güzellikte bir adada yaşamaktadır. Bir işi, evi ve çok sevdiği karısı vardır. Ancak Truman dışında herkes tüm bunların düzmece olduğunu bilmektedir. Truman’ın yaşamı gerçek zannettiği bu stüdyolarda tam otuz yıldır, 24 saat boyunca canlı olarak bütün dünyaya yayınlanmaktadır. Truman bundan hiç şüphelenmemiştir, ta ki öldü zannettiği babasını bir gün caddeden geçen figüranlar arasında görünceye kadar? Alacakaranlık Kuşağı adlı kült televizyon dizisinin bir bölümünden esinlenerek yaratılan Truman Show, Batı dünyasında on yıllardır süregelen toplumsal eleştirilere bir örnek olarak yerini alıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/truman-show-k2-sgplus.html#izle


İYİ SEYİRLER