https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

10 Ocak 2015 Cumartesi

Zohar, Gershom G. Scholem tarafından yazılan ve Kabala’nın temel öğretilerini anlattığı kitabıdır. Doğrusu dili pek de güzel değildir, anlamak oldukça güçtür ve kapağına bakıldığında kitaptan beklenen ile kitapta yazanlar pek örtüşmemektedir. Yine de bişiler öğrenilebilir tabii ki…

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; Kabala'nın en önemli edebi eseri olan ZOHAR, gizli bir bilgelik eserine uygun olarak, bir bakıma sessiz ve ulaşılması güç bir şekilde önümüzde duruyor. Ya bu nedenle, ya da buna rağmen, Ortaçağ yazıları arasındaki büyük edebi eserlerin bir çoğu bize ZOHAR'dan daha açık ve daha aşina oldukları halde hiçbiri yaklaşık olarak buna benzer bir etkiyi veya başarıyı elde edememiştir."-Giriş Bölümünden-"

İhtişamın Kitabı" (ZOHAR), Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en derin eseridir.

Elinizdeki kitap, Yahudi mistisizminin temel çalışması ve Kabala'nın en büyük otorite olarak kabul edilen Profesör Gershom Scholem tarafından, ZOHAR'ı oluşturan zengin yazılardan yapılmış bir derlemedir. Profesör Scholem, yaradılış, ruhun yaşamı inancın derinliği, sevgi, ölüm ve Torah'ın (Tevrat'ın) gizli anlamı ile ilgili bölümleri bu klasikte bir araya toplamıştır.
"Zohar'ın kapağını açtığımda, kendimi evrenin karşısında buluyorum"Beal Shew Tov


İYİ OKUMALAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder