https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

26 Aralık 2014 Cuma

Kadın Kalbine Çikolata, Amy Allenbaugh tarafından çıkarılan ve 77 yaşam öyküsü barındıran mükemmel bir kitap. İsmine bakıp da sadece kadınlar için olduğu akıllara gelmesin cinsiyet ayrımı yapmadan 7’den 70’e herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir kitap. Okumayı sevmeyenler bile bu kitabı çok rahat okuyabilirler.

Arka kapak yazısı şöyle; iyilik, sevgi ve şefkati dile getiren, 77 adet gerçek hayat öyküsünden derlenen bu kitap, ruhunuzu besleyip dinlendirecek, düşlerinizi tatlandıracak ve kalbinizi ısıtacaktır. Kadınların ve erkeklerin bu kitabı okurken derin bir haz duyacaklarına inanıyoruz.


İYİ OKUMALAR

21 Aralık 2014 Pazar

Hobbit: Beş Ordular Savaşı, bu seriyi beğenip takip edenler için gerçekten tatmin edici bir film olmuş. Fazla söze gerek yok; izlemeye devam.

Filmin konusu şöyle; Bilbo Baggins'in heyecan dolu macerası sona eriyor. Bilbo ve cüceler, Erebor ve hazinesine kavuşmaya çalışıyor. Ancak Sauron, Orkları'yla ve diğer tüm gücüyle Lonely Mountain'a saldırıyor.





İYİ SEYİRLER

17 Aralık 2014 Çarşamba

Deşifre! Deha, Mai Jia’nın kitabı. Çok merakla ve hevesle okumaya başladığım kitap benim için hayal kırıklığı oldu. Gereksiz uzatılmış, sadece ilk kısmı değil başında da gereksiz yerler var. Olayların geliştiği kısım sadece iyi sayılır. Kitap konu olarak güzel ama hikayeleme ve anlatım olarak vasat. Arka kapak yazısı çok ilgi geçici ama kitap beklenileni vermiyor maalesef.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle; Akıl her şeyi yaratacak kadar mucizevi, her şeyi yıkacak kadar da tehlikelidir.
Saat sabahın beşi, tarih 11 Haziran 1956. Dünyanın en önemli matematik dehalarının yetiştiği N Üniversitesi'nin unutulmaz isimleri arasına girmiş, on yıl boyunca matematik bölümünün yıldızı olan ve yapay zekânın (bilgisayarın) gelecekteki mucidi olarak görülen Jinzhen, geri dönemediği gizemli bir yolculuğa çıkar...
Sevgili Jinzhen,
Şifreler çok hassastırlar, onlara dokunan insanları sımsıkı sararlar… Bir hapishane mahkûmiyetidir; öyle ki, seni karanlık kuyuya atıp orada unutmalarını tercih edersin. Bana kulak ver ve geri dönme şansın varsa bunu hemen kullan. En küçük bir şans bile verilse kabul et. Şayet geri dönmen imkânsızsa şu nasihatimi unutma: İstediğin şifre üzerine yoğunlaş, ama asla ve asla MOR üzerinde çalışma!


İYİ OKUMALAR

15 Aralık 2014 Pazartesi

Yıldızlararası, İnterstellar, hayal gücümüzü aşan bir film ama imkansız değil yaşananlar. Farkında olmadığımız boyutlar, bildiğimiz boyutların farklı tanımları… Son zamanlarda izlediğim en ilginç film. Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Casey Affleck, Michael Caine, Topher Grace, Mackenzie Foy, John Lithgow, Ellen Burstyn, David Oyelowo, Elyes Gabel, Hans Zimmer.

Filmin konusu şöyle; teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Onlarla yaşayan Büyükbaba Donald çocuklara göz kulak olurken henüz 10 yaşındaki kızı Murph şaşırtıcı bir zekaya sahiptir. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir...






İYİ SEYİRLER

10 Aralık 2014 Çarşamba

Çakallarla Dans 3, Çakallarla Dans serisinin 3.südür. Yine şahane bir Murat Şeker filmidir. Bence ilk ikisi kadar güldürmüyor ama Çakallarla Dans tadı var tabii ki. Karakterlerimiz yine başlarını beladan belaya sokuyor ve sonucunda hiç alakaları olmayan bir şekilde tutuklanıyorlar. Eğlenceli zaman geçirmek için ideal bir film. Filmin isminde de geçen “sıfır sıkıntı” filmde de birçok yerde geçiyor. Filmin giriş kısmı en iyi kısımlarından biri. Filmin oyuncuları: Murat Akkoyunlu, Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Derya Şensoy, Derya Baykal, Gürkan Uygun.

Filmin konusu şöyle; Kayınço Gökhan, Del Piero Hikmet, Köfte Necmi ve Muhasebeci Servet ikinci filmde yaşadıkları deney kobaylığı tecrübesinden sonra hayatlarına “denetimli serbestlik” koşulu ile devam etmektedirler. Bu arada içinde yaşadıkları topluma ayak uydurmak için ‘grup terapisine’ giderler. Del Piero Hikmet, bir gün vapura bindiğinde hayatında belki de gördüğü en güzel kadın olan Mihriban ile karşılaşır. Hikmet hayatının kırılma anı olduğundan habersiz Mihriban’dan çok etkilenir. Üstelik Mihriban dilsizdir! “Yani kızın ağzı var, dili yoktur”. İki aşık her geçen gün kalp gözü ile anlaşır ve birbirlerine kayıtsızca aşık olur. Ömründe ilk kez bir kadının elini tuttuktan sonra Hikmet Mihriban ile evlenmeye kararlıdır. Fakat kızın annesi Cemile’nin, Hikmet’ten tek bir ricası olur: Kızının yeniden “Anne!” dediğini duymak Cemile’nin ölmeden önceki tek isteğidir. Öte yandan ameliyat için gereken para oldukça yüklü bir meblağdır ve ‘çakallıktan’ uzak durarak elde edilmesi çok da kolay değildir. Fakat bu kadar büyük bir iyilik için yapılacak çakallık, gerçekten ‘çakallıktan’ sayılır mı?





İYİ SEYİRLER