https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

28 Kasım 2013 Perşembe

Meryem, Zeynep ÇAMCI ve İsmail HACIOĞLU’nun oynadığı ödüllü filmdir. Filmin sonuna kadar mutlu son olmasını beklememek elde değil ama sonu tam bir sürpriz. İnsanların ne kadar da çaresiz olduğunu, kaçamadığını, sevdiğine kavuşamadığını, başkalarının gözünde insan olmaktan ziyade sadece hizmetçi veya dedikodu malzemesi olarak kullanıldığını gösteriyor. İnsanın içine oturan bir film.


İYİ SEYİRLER
Erkek Tarafı “testosteron”, içinde son derece pis muhabbetlerin döndüğü, kötü kelimelerin kullanıldığı bir Türk Komedi Filmi. Ama eğlenceli… Fragmanı izlendiğinde daha çok eğlenilecekmiş gibi geliyor ama filmin beklenilenden farklı olması eğlenmenize engel olmuyor. Tabii benim gibi Mert Fırat aşığı iseniz ağzınızdan salyalar akarak izleyebilirsiniz. Filmin oyuncuları; Mert Fırat, Emre Karayel, Onur Ünsal, Timur Acar, Metin Coşkun. Hayatın telaşesinden kurtulup biraz kafam dağılsın diyorsan izleyin filmi.


İYİ SEYİRLER

24 Kasım 2013 Pazar

Kadına şiddete hayır, kadına tacize hayır dedik bugün… Kızılay Güven Park’taki etkinlik çok renkliydi. Farklı sanatçılar, müzik grupları, tiyatro grupları, kadın grupları vardı. İlkay AKKAYA ile konser sonlandı. Her yerde mor renk hakimdi. Kadınlarımızı direnen, dimdik ayakta olarak görmek gururlandırdı.


DİREN

23 Kasım 2013 Cumartesi

Özbekistan, Süleyman Merdanoğlu tarafından yazılan bir kitap. Maalesef kitapta yer alan bilgiler belli ki yazar tarafından da anlaşılmamış bilgilerdir, sadece bir yerlerden alınıp kitaba konulmuş gibidir bu bilgiler. Kitaptaki resimler genel olarak iyidir; yalnız bazı resimler gereksizdir ve bazı gerekli resimlere yer verilmemiştir. Yazar bazı kısaltmalar kullanmıştır kitabında ama metin içinde ilk kullandığı anda uzun halini yazıp kısaltmasını yanında gösterip daha sonra kısaltma olarak devam etseydi okuyucu için daha büyük bir kolaylık sağlamış olurdu. Maalesef kitabı okurken şöyle bir düşünce oluşuyor okurda “yazar Türkçeyi henüz anlamadan, bilmeden yazmış bu kitabı”. Son derece özensiz yazılmış bir kitap; kullanılan ekler yanlış, özne yüklem uyumu yok, kapağında yazıyor olmasına rağmen turizm rehberi olma özelliğini çok az barındırıyor (Özbekistan’ın derin tarihini merak edenler bu kitap yerine tarih kitaplarından yardım alabilirler). Baştan savma yazılmış bir kitaptır; devamlılık ve tutarlılık söz konusu değildir, bazı hesaplamalar yanlış yapılmış ve sayılar da yanlış yazılmıştır, imamların eğitim seviyeleri bu kitabı okuyanların merak edebileceği bir bilgi değildir, cümlelerin başı ile sonu arasında bir tutarlılık yoktur, yazım ve imla hataları kabul edilebilirden kat kat fazladır, yazılar ve fotoğraflar birbirlerinden ayrıdır; bu da, kitapta ileri sayfaya git, geri gel hareketi yaptırmaktadır; hem bütünlüğü bozup hem de okuyucuyu yormaktadır, bilgiler rastgele bir yerlerden alınıp alt alta konulmuş gibidir. Kitap yazmak kolay iş değildir bu yüzden emeğin karşısında saygı ile eğiliyorum fakat biraz daha özen gösterilmelidir. Özbekistan ile ilgili bir turizm rehberi alacak olanlara kesinlikle bu kitabı tavsiye etmiyorum.


İYİ OKUMALAR

22 Kasım 2013 Cuma


Acemi Gladyatör, İtalyan animasyon filmi, aynı zamanda komedi ve macera.Tam bir eğlencelik film. Senaristinin Ice Age’in senaryosunda imzası olan Michael J. Wilson olduğunu söylemem filmin ne kadar eğlenceli olduğunu gösterir.. gladyatör olmak için fazla tembel ama aşkı için her şeyi göze alabilecek bir adamı anlatıyor film. Türkçe dublajının da mükemmel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Mert Fırat yine yapmış yapacağını. Karakterlerin görsel olarak komik olması zaten gülmemiz için yeterli bile olabilir.



fragmanı buradan izleyip eğlenmeye önceden başlayabilirsiniz...