https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

30 Haziran 2016 Perşembe

Dünyanın Ruhu, Frederic Lenoir tarafından yazılan ve herkesin o din, bu din, o öyle değil, bu böyle değil dediği şeylerin aslında nasılda saçma olduğunu, herkesin aynı şeyden bahsettiğini ama önyargılar yüzünden bunu göremediğini anlatıyor. Anlatırken aralarda ilginç öykülere yer veriyor ve kitabın sonunda bir mektup var, gerçekten çok ama çok çok şoke edici.

Kitabın arka kapağı şöyle; Bütün inançları kapsayan, evrensel bir öğreti…
Kalbe ve akla dokunan dönüştürücü bir masal...
Dünyanın Ruhu'ndan ruhlarımıza fısıldanan kadim bir mesaj…
Aralarında Müslüman, Yahudi, Hıristiyan ve Budist âlimlerin bulunduğu yedi kişi, yaklaşmakta olan ve bütün gezegeni etkileyecek bir felaketi sezerek Tibet dağlarındaki ücra bir manastırda bir araya gelir ve evrensel bilgeliğin anahtarlarını ergenlik çağındaki iki gence aktarmaya başlarlar.
Esinlerini de filozoflarının adına "Dünyanın Ruhu" dedikleri şeyde, evrenin uyumunu koruyan iyi niyetli güçte bulurlar. Böylece, dogmatik inanışları bir yana bırakarak yaşamayı sağlayacak ruhani bir hümanizmin yalın ve somut yolunu açmaya girişirler.
Mesajları en temel sorulara yanıt vermektedir:
Varoluşumun anlamı nedir?
Yaşamda nasıl mutlu ve başarılı olabilirim?
Vücudumun ve ruhumun isteklerini nasıl birbiriyle uyumlu hale getirebilirim?
Kendimi tanımayı ve yaratıcı potansiyelimi gerçekleştirmeyi nasıl başarabilirim?
Korkudan sevgiye nasıl geçerim ve dünyanın değişmesine nasıl katkıda bulunabilirim?


İYİ OKUMALAR

26 Haziran 2016 Pazar

Mystic Pizza, 1988 yapımı, romantik, komedi türünde film. Tabii ki benim için muhteşem bir film çünkü Julia Roberts oynuyor filmde. Ama genel olarak değerlendirildiğinde de gayet başarılı, sıcacık bir film. Umarım bir gün hepimiz bir Charlie bulabiliriz. Filmin oyuncuları şöyle; Annabeth Gish, Julia Roberts, Lili Taylor, Vincent D’Onofrio, William R. Moses, Adam Storke, Conchata Ferrell, Joanna Merlin, Porscha Radcliffe, John Fiore, Gene Amoroso, Sheila Ferrini, Janet Zarish, Louis Turenne, Lauren O’Brien.

Filmin konusu şöyle; bir balıkçı kasabasında yaşayan ikisi kardeş üç genç kızın ayrı ayrı aşkın sınavından geçişini konu alan bu sevimli film, yanlış anlaşılmaların, imkansız aşkların ve sahici engellerin etrafa bolca serpiştirildiği bir romantik komedi örneği. Filmde, kasabanın meşhur pizzacısında garsonluk yapan genç kızların her birinin, içinde bulundukları durumu iyileştirmek için aşktan medet umuşlarına tanık oluyoruz. Kardeşlerden biri Kat, okuldaki başarısıyla yetinmeyip evli ve kendisinden yaşça büyük patronuna aşık oluyor. Kat’e göre çok daha başına buyruk olan Daisy, gönlünü zengin bir gence kaptırıp, aradaki sınıf ve köken farkıyla baş etmeye çalışıyor. Jojo ise deli gibi sevdiği adamın evlilik teklifini kabul etmeye bir türlü cesaret edemiyor. Bu arada elbette Mystic’te hayat tüm hızıyla devam ediyor…

Filmi izlemek için linke tıklayın:
http://www.izlebizle.net/mystic-pizza-1988.html

İYİ SEYİRLER



Norwegian Wood, Noruwei no mori, İmkansızın Şarkısı, 2010 yapımı, dram ve romantik türde Japon filmi. Bu film Haruki Murakami’nin İmkansızın Şarkısı adlı muhteşem kitabından uyarlanmış bir film ancak bir kitap anca bu kadar kötü film haline getirilebilirdi. Resmen kitaptaki cümleler filmde tek tek okunuyor, hiçbir sürükleyiciliği yok ve gereksiz sahnelere bolca yer verilirken asıl önemli olan, kırılma noktası olan kısımlar es geçilmiş. Bir filmin gerçek anlamda en iyi sahneleri sadece öpüşme sahneleri olabilir mi, maalesef öyle. Ve filmi izlerken film içinde geçen müziklerin ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde farkediliyor. Filmin oyuncuları şöyle; Eriko Hatsune, Haruka Masuda, Ken'ichi Matsuyama, Kengo Kôra, Kentaro Tamura, Kiko Mizuhara, Kohei Yoshino, Makoto Sugisawa, Reika Kirishima, Rinko Kikuchi, Sawako Okuma, Takao Handa, Tokio Emoto, Yuki Ito, Yusuke.

Filmin konusu şöyle; 1960’ların sonlarında Tokyo’da geçen film, ilk aşkı Naoko’ya derinden bağlı Toru Watanabe’nin geçmişe dönüp baktığı hayatını anlatıyor. Watanabe yaşamının her alanında ölümün etkisini hissetmekteyken, ansızın hayatına hayat dolu genç kız Midori giriyor…

Filmi izlemek için linke tıklayın:

Filme ismini veren ve kitapta adı bolca geçen Beatles şarkısını dinlemek için linke tıklayın:
https://www.youtube.com/watch?v=XtHkW97AJk8&list=RDXtHkW97AJk8

İYİ SEYİRLER

İYİ DİNLEMELER



21 Haziran 2016 Salı

Mr Nobody, Bay Hiçkimse, 2010 yapımı, dram, fantastik, romantik türde film. Şu meşhur arkadaşımın “çok sevdiğim bir film” demesi üzerine izledim filmi, iyi ki de izlemişim. Filmin sonunda kendimi inanılmaz hafiflemiş ve özgür hissettim; muhteşem bir duygu. Filmdeki görseller harika ama benim favorim kahramanımızın yatarkenki görüntüsünden uzaklaşıp bir kartpostal karesine gittiği sahne. Filmin oyuncuları şöyle; Diane Kruger , Jared Leto , Juno Temple , Sarah Polley , Rhys Ifans.

Filmin konusu şöyle; Nemo isimli bir adam, o, bay hiç kimse, yıllardan 2092 yılına gelinmiş ve dünyada bir tek ölümlü olarak o kalmıştır. Bu adam tam 117 yaşındadır. Artık ölüm döşeğinde yatmaktadır ve bir çocukken bir tren peronunda durduğu günü hatırlamış ve trenin kalkmak üzere olduğunu görmüştür. Burada bir karar vermesi gerekmektedir ya annesi ile birlikte gidecek ya da orada babası ile birlikte kalacaktır. Bu kararı vermek sonsuz sayı kadar bir olasılık doğurmaktadır.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/bay-hickimse-mr-nobody-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

18 Haziran 2016 Cumartesi

Sen Aydınlatırsın Geceyi, 2013 yapımı, yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı fantastik film. Arkadaşım izledin mi dedi diye izledim üstelik kendisi izlememiş. Dediğine göre film ya çok seviliyormuş ya da hiç sevilmiyormuş. Oysa ben de sevgi ile ilgili bir his oluşmadı. İzledim ve bitti; bana göre aşırı bunalım ama bir o kadar da değişik bir film. Oyuncular hem sevdiğimiz hem de bir arada görmeyi sevdiğimiz oyuncular, üstelik Derya Alabora filmde çok az görülsede bence tüm alımı ile filme damgasını vuruyor. Filmin oyuncuları şöyle; Demet Evgar, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Ezgi Mola, Serkan Keskin.

Filmin konusu şöyle; Cemal, Manisa’nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan bir adamdır. Kendi halinde gibi görünen Cemal’in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez. Öte yandan bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüzdür. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/sen-aydinlatirsin-geceyi-izle.html


İYİ SEYİRLER

16 Haziran 2016 Perşembe

İmkansızın Şarkısı, Haruki Murakami tarafından yazılan muhteşem, şahane, olağanüstü bir kitap. Kitap hem roman gibi hem de bir yandan karakterlerin psikoanalizini yapıyor ve bu analiz sadece karakterle de kalmıyor, okuyucunun analizini de yapmış oluyor. Derin bir kitap. Kitabın ana karakteri Vatanabe, herkesin hayatında böyle bir insan olmalı diye düşünüyordum kitabı okurken ve benim hayatımda olduğunu farkettim; mutluluk verici. Kesinlikle okuyun.

Kitabın konusu şöyle; Bir yolculuk sırasında Beatles'ın "Norwegian Wood" adlı parçasını duyan kahramanımız 37 yaşındadır ve bu parça onu Tokyo'da geçirdiği üniversite yıllarına götürecektir. En yakın arkadaşının intihar edişi, geçen zamanın ardından onun kız arkadaşıyla yakınlaşması, araya giren zorunlu ayrılık ve yeni bir kız arkadaş. "İmkânsızın Şarkısı" yalın, çarpıcı ve sıcak bir aşk hikâyesini anlatıyor.

Şarkıyı dinlemek için linke tıklayın;
https://www.youtube.com/watch?v=XtHkW97AJk8

İYİ DİNLEMELER


İYİ OKUMALAR

11 Haziran 2016 Cumartesi

Miami Vice, 2006 yapımı, aksiyon, dram, polisiye, suç türlerinde bir film. Filmi izlemeden önce öğrendiğim kadarıyla dizisi de varmış. Filmde yaşanan tatlı aşklar dışında filmin pek de ilgi çekici bir yanı yok. Klasik hikayelerden oluşuyor film ve gereksiz birçok insan var filmde; boşu boşuna kadroyu genişletmişler. Yine de izlenebilir zaman geçirmek için. Filmin kadrosu şöyle; Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong.

Filmin konusu şöyle; uyuşturucu örgütleriyle mücadele eden ajanların öldürülmesiyle soruşturma için Crockett ve Tubbs görevlendirilirler. İkili soruşturmayı derinleştirdikçe karşılarında dünya çapında bir uyuşturucu örgütünün olduğunu anlarlar. Artık kendi hayatları da tehlikeye girmiştir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullhdfilmcehennemi.com/miami-vice-turkce-dublaj-izle.html


İYİ SEYİRLER

9 Haziran 2016 Perşembe

Dublörün Dilemması, Murat MENTEŞ tarafından yazılan sıradışı bir kitap. Kitap okumaya başlandığında ne anlatıyor ya bu deniyor ama sonra olaylar öyle bir gelişiyor ki kitabı elden bırakmak mümkün olmuyor. Bu kitabı okumayı herkes tecrübe etmeli.

Kitap ile ilgili; ...
" ... Biz yetimler intikam iştiyakıyla doluyuzdur. Dehşeti dengelemeye yatkınızdır. Başkalarının öçlerini de almaya hevesleniriz. Yetimlik bize kanlı doğaçlamalar yapma cüreti verir. Suçlamakla ya da suç işlemekle kaybolmayan bir masumiyet imtiyazına sahibizdir.
İtiraf etmeliyim ki, aziz okur, benim ömrüm, her birini gebertmek istediğim insanlarla aramdaki buzdağlarını eritmeye çalışmakla geçiyor. Mesela zenginlerden nefret ediyorum, ne yapayım, elimde değil. O restoran sürüngenleri, fiyaka kumkumaları, yapmacık kasvetin mıymıntı bekçileri, ticari bir şiveyle konuşan zehirli papağanlar, hileli bir neşe içinde geviş getiren bunak vampirler, modanın ipiyle kuyuya inen kibirli cambazlar, tatile gebe fırlamalar, alaturka bir sadizmle zıvanadan çıkanlar, alafranga bir mazoşizmle yılışıklaşanlar... Hepsine teker teker Kolombiya kravatı takmak istiyorum! [Kolombiya kravatı: Meksika mafyasının uyguladığı bir cezalandırma biçimi: Kurbanın gırtlağına bir delik açılır ve dili bu delikten sarkıtılır.]
Gerçi zamanla esnekleştim. Ulaşılması ve vazgeçilmesi en zor nimetin sükunet olduğunu anladım galiba. Tamam, zenginlere merhamet duyacak kadar güçlü değilim hâlâ, fakat sayıların artışındaki boşunalığın eşiğini görebiliyorum. İbrahim Kurban'dan öğrendiğim kadarıyla, yeşil banknotlar kamuflajdan başka bir şeye yaramıyor. Aptallığı, beceriksizliği, acizliği, yalnızlığı kamufle ediyorlar... Ayrıca, yetimlik zaman aşımına uğramaz, haddizatında yetim olmayanlar da yetimliğe doğru seyreder. Yani kimsesizlik, kimsenin tekelinde değildir. Kainat ve tarihin bekleme salonunda biraz soluklanıyoruz, çoğunlukla da adımız anonslanmadan kainata ve tarihe gömülüyoruz..."

İYİ OKUMALAR

7 Haziran 2016 Salı

Firehouse Dog, Yıldız Köpek İş Başında, 2007 yapımı, komedi filmi. Sakin, rahat, huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir film. Filmin oyuncuları şöyle; Josh Hutcherson, Bruce Greenwood, Bree Turner.

Filmin konusu şöyle; Hollywood’un yıldız köpeği Rexxx, kaza sonucu kaybolur. Rexxx’in hayatı kaybolmasının ardından, tamamen yabancı olduğu bir ortama girmesi ile değişir. Çünkü kendisine sıradan bir itfaiye departmanı sahip çıkar. Yeni ekip arkadaşı Shane Fahey ile birlikte itfaiye departmanını harekete geçirmek için çalışmaya başlarlar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.hizliizlefilm.net/hizli-seyret-5280-yildiz-kopek-is-basinda-izle-turkce-dublaj-full-hd-tek-parca.html


İYİ SEYİRLER

6 Haziran 2016 Pazartesi

Money Monster, Para Tuzağı, 2016 yapımı, gerilim filmi. Konu Julia Roberts olduğunda biraz profesyonellikten uzaklaşıyorum ama gerçekten iyi bir filmdi. Sıradışı değildi ama güzeldi. Bence filmdeki en iyi karakter Christopher Denham’ın oynadığı Ron Sprecher. Filmin oyuncuları şöyle; George Clooney, Jack O’Connell, Julia Roberts, Caitriona Balfe, Dominic West, Giancarlo Esposito, Olivia Luccardi, Emily Meade, Darri Ingolfsson, Liz Celeste, Nick Boraine, Marko Caka, Ivan Martin, Christopher Denham, Joseph D. Reitman, Chris Bauer, Aly Mang, Dennis Boutsikaris, Condola Rashad, Greta Lee.

Filmin konusu şöyle; TV sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn, her şeyini kaybetmiş kızgın bir yatırımcının stüdyoyu zorla ele geçirmesiyle kendilerini tehlikeli bir durum içinde bulurlar. Televizyonda milyonlara gergin ve zoraki bir canlı yayın sırasında, Lee ve Patty’nin günümüzün hızlı tempolu ve küresel piyasalarının kalbindeki bir komplonun ardında yatan gizemi açığa çıkarmak için öfkeyle ve zamanla yarışmaları gerekir.

Filmin fragmanını linkten izleyebilirsiniz:
http://www.sinematurk.com/film/62788-para-canavari/


İYİ SEYİRLER