https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

26 Nisan 2016 Salı

Taxi Driver, Taksi Şoförü, 1976 yapımı, dram, gerilim, komedi, macera, psikolojik, romantik, suç türlerinde Robert De Niro’nun gençliğinden bir film. Film de sıkıcı kısımlar var ama genel olarak akıcı ve gerçekten gerçekleri yansıtan bir film. Üstelik yaşlı halini görüp ne kadar karizmatik denilen Robert De Niro’nun gençliğinde de ne kadar karizmatik ve yakışıklı olduğu görülüyor. Filmin oyuncuları şöyle; Robert De Niro, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Jodie Foster, Albert Brooks.

Filmin konusu; ciddi uyku sorunu yaşayan ve insanlarla pek iletişim kurmayan Travis’in kendi halinde olması, gün içinde gittiği açık filmleri izlemesi ve sonrasında artık hayatında değişiklik yapması ile gelişen olaylar.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.hdfullfilmizlesene.org/taksi-soforu-taxi-driver-izle/


İYİ SEYİRLER

24 Nisan 2016 Pazar

Gone with the Wind, Rüzgar Gibi Geçti, 1939 yapımı, dram, romantik ve savaş filmi. Çooook uzun süren bir film, insan o kadar izledikten sonra muhteşem bir son bekliyor ama pek tatmin edici değil. Efektler de pek iyi değil ama bunu eleştiri olarak yazmak doğru olmaz o zamanın koşulları için mükemmel bile. Ama filmdeki oyuncular 7’den 70’e hakkını vermiş rollerinin. Clark Gable zaten şahane. Filmin oyuncuları şöyle; Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell.

Filmin konusu şöyle; Scarlett O’Hara güneyli güzel bir kadındır ve filmde nasıl üç evlilik yaptığını, yaşanan iç savaşı ve güneyin yıkıntılarının tekrar inşa edilmesini, zenginlikten fakirliğe sürüklenişi ve tekrar nasıl zenginliğe kavuştuğu anlatılıyor.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://www.fullfilmhdizle1.net/ruzgar-gibi-gecti-1939-turkce-dublaj-720p-izle.html


İYİ SEYİRLER

21 Nisan 2016 Perşembe

The Silence of The Lambs, Kuzuların Sessizliği, 1991 yapımı, dram, gerilim, suç türlerinde, gerilim alanında Oscar alan tek film olma özelliğini gösteren ve izlerken her saniyesinde heyecan yaşanan şahane bir film. Bir psikopatın bu kadar nazik olması insanda rahatsız edici bir sempati uyandırıyor. Kesinlikle suçlu olan ve kesinlikle ağır cezalar görmesi gereken bir insana nazik, kibar ve saygılı davranışları yüzünden oh hadi kaçtı iyi oldu denilebilir mi, deniliyor. Anthony Hopkins’in kötü bir filmi var mı acaba? Filmin oyuncuları şöyle; Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney.

Filmin konusu; akademiden başarıyla mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alabilmesi için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:
http://unutulmazfilmler.co/the-silence-of-the-lambs-kuzularin-sessizligi-k1-sgplus.html


İYİ SEYİRLER

13 Nisan 2016 Çarşamba

İnsan Denen Meçhul, Dr. Alexis Carrel tarafından yazılan ilk baskısı 1973 yılında basılan kitap. Kitap için genel bir yorum yapılamıyor maalesef çünkü bazı yerlerde gerçekten ileri görüşlü fikirleri ile ya da aydın görüşleri ile bizleri mutlu ederken bazı kısımlar da ise tamamen geri kafalı bir erkek karşımızda kadınları eziyor gibi bir his veriyor. Genel olarak yorum yapılmaz dedim ama şunu da diyebilirim; özellikle tıpçıların ve felsefe ile ilgilenenlerin okuması gerektiğini düşünüyorum, farklı bakış açıları katacağından ve yeni hipotezlere yönlendireceğinden eminim.

Kitabın arka kapağı şöyle;




















İYİ OKUMALAR