https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

27 Şubat 2016 Cumartesi

What The Bleep Do We Know!?, Ne Biliyoruz Ki?, bazı insanlara saçma gelsede bence hayatın asıl gerçeklerini anlatan muhteşem 2006, ABD yapımı bir belgesel. Saçma gelenler bence bazı gerçekleri kabul etmek istemiyorlar ya da anlamakta zorluk çektikleri için saçma buluyorlar. Biraz daha açık olmak gerekiyor, kalıplardan kurtulmak gerekiyor bunu anlamak için. Üstelik belgesel; röportajlar, efektler, çizgi karakterler ve gerçek yaşamı bir arada kullanarak görsel şölen sunuyor. Alice Harikalar Diyarındaki tavşan deliğine girmeye hazırsanız kesinlikle izlemelisiniz.

Belgeselin konusu şöyle; İnsanın varoluş nedeni nedir? Etrafımızda gördüklerimiz gerçek midir? Ya da gerçek nedir? Ne Biliyoruz ki!?, insanın kendine sorduğu bu soruların yanıtlarını kuantum fiziği sayesinde önümüze getiren belgesel bir film.

Belgeseli izlemek için tıklayın;

İlk 3 videoyu izledikten sonra belgesel bitiyor ancak 4. videoyu da açın, oturup izlemeseniz bile siz diğer işlerinizle ilgilenirken o arkadan anlatmaya devam etsin.

Bu link de ilginizi çekebilir;


İYİ SEYİRLER

22 Şubat 2016 Pazartesi

Back To The Future, Geleceğe Dönüş, 1985, ABD yapımı, bilim kurgu, macera, komedi türünde çok samimi bir film. Eğer haberimiz olmadan yaşanmaya başlanmadıysa zamanda yolculuklar artık başlamalı. Filmin oyuncuları hepimizin çok sevdiği; Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Crispin Glover, Lea Thompson, Thomas F. Wilson.

Filmin konusu şöyle; Doktor, Deloran isimli, dönemin en iyi aracına başarılı bir icat gizlemiştir. Marty, Libyalı bir terörist gruptan kaçarken araca biner ve kendini başka bir zamanda bulur. Gittiği bu yerde yaptığı bir müdahale sonucu anne babasının tanışmasına engel olur. İşler karışmıştır bu durumu düzeltemezse gelecekte Marty ve kardeşleri olmayacaktır.

Filmi izlemek için linke tıklayın:

İYİ SEYİRLER

20 Şubat 2016 Cumartesi

Seven Ne Yapmaz, 1970 yapımı komedi, aşk türünde başrollerinde Hülya Koçyiğit ve Kartal Tibet’in oynadığı bir Yeşilçam klasiğidir. Umudunu kaybetmeyen aşıkların bir gün kavuşabileceklerini çok güzel anlatmaktadır film. Ama sadece film işte diyenlere söylüyorum, inanın, oluyor; tecrübeyle sabit. Filmin oyuncu kadrosu oldukça güçlü bir kadro; Kartal Tibet, Hülya Koçyiğit, Metin Serezli, Münir Özkul, Sami Hazinses, Esin Engin, Nubar Terziyan, Ergün Köknar, Meltem Mete, Zeynep Tebü.

Filmin konusu şöyle; Fikret (Kartal Tibet) askerden döndükten sonra ona askerlik arkadaşlarından bir mektup gelir. Arkadaşları müzik gruplarını kurmuş onu bekliyorlardır. O da büyük bir sevinçle yola çıkıp yanlarına gidecektir. Ancak onu seven bir kız vardır. Kız onun gitmesini istemiyordur. Fikret, kızın kendisini sevdiğini öğrenir ama bu aşka karşılık veremeyeceğini söyleyip askerlik arkadaşlarının yanına gider. Bir gün yolda yürürken bir araba üzerine su sıçratır, Fikret kızmak için arabanın kapısını açtığında arkada oturan hoş bayana aşık olur. Daha sonra müzik grubuyla birlikte bir doğum günü partisine çağrılırlar ve Fikret yolda karşılaştığı genç kızı görür orada. Ve büyük aşk zamanla başlayıp alevlenir.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER

18 Şubat 2016 Perşembe

İftarlık Gazoz, 2016 yapımı, komedi, dram türünde, yönetmeni Yüksel Aksu olan türk filmi. Çok içten bir film olmuş, verilmek istenen duygular gerçekten verilmiş. Bazı tekrarlar var gibi filmde ama bu tekrarlar olmasa bu kadar etkileyici olamazdı film; bence bu çok önemli bir ayrıntı. Filmin oyuncuları şöyle; Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ummu Putgul, Macit Koper, Greta Fusco, Mustafa Alabora.

Filmin konusu şöyle; 1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik “sınıf arkadaşı” Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın da oruç tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazozcu Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır?

Fragmanı izlemek için linke tıklayınız;


İYİ SEYİRLER

16 Şubat 2016 Salı

Ferhangi Şeyler, Ferhan Şensoy’un 2000 oyunu devirdiği tek kişilik gösterisi. Söz konusu Ferhan Şensoy olunca e tabi birde inanılmaz reklamlar okuyunca ve görünce yüksek bir beklentiyle gittim oyuna. Maalesef beklentimi karşılamadı. Çok yerinde ve zekice dokundurmalar ve güzel espriler mevcut tabii ki… Beklentimi karşılamasa da herkes gidip görmeli oyunu diyorum, en azından Ferhangi Şeyler’i izledim diyebilmek adına…


İYİ SEYİRLER

14 Şubat 2016 Pazar

The Revenant, Diriliş, 2016 ABD yapımı bir western, macera filmi. Bence çok sert bir film; daha başında sert bir giriş oluyor ve bu sertlik tüm film boyunca da devam ediyor. Titanic’ten sonra Leonardo DiCaprio’yu böyle bir karakterde görmek biraz değişik oldu benim için. Filmin ana konusu “hiçbir kötülük cezasız kalmaz” olabilir. Filmdeki oyuncular; Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Paul Anderson, Kristoffer Joner, Brendan Fletcher, Lukas Haas.

Filmin konusu şöyle; Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş için çalışan deneyimli bir tuzakçıdır. Fakat avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri kol gezmektedir. Bir av ertesinde bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yaralanan Glass'ı, yavaşlamamak adına ekibi ölüme terk eder. Fakat bölgeyi herkesten iyi bilen avcı Glass hayata tutunur ve yavaş da olsa yaraları iyileşir. Zira yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi vardır.

Fragmanı linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER

11 Şubat 2016 Perşembe

American History X, Geçmişin Gölgesinde, 1998 ABD yapımı bir dram, suç filmi. Konu seçimi açısından ve konunun işlenmesi açısından muhteşem bir film. Zaten Edward Norton bir filmde olur da o film kötü olur mu hiç. Diğer oyuncularda muhteşem tabii ki; Edward Furlong, Ethan Suplee, Fairuza Balk, Elliott Gould.

Filmin konusu şöyle; Derek Vinyard isimli genç, babası zenci bir grup tarafından öldürülen bir Neo-Nazidir. Bir gün arabasını talan etmeye çalışan 2 zenciyi oracıkta öldürür (bazı sitelerde 3 zenci yazıyor ama filmi izlediğinizde 2 zenci olduğunu göreceksiniz) ve hapse gönderilir. Derek, hapiste bulunduğu sürede bazı şeyleri sorgulamaya başlar. Aslında iyiliğin ve kötülüğün her ırkın yapısında olduğunu fark eder. Eskiden kendisinde olduğu gibi kardeşi Danny’de ırkçı düşünceler içindedir. Derek, kardeşine doğru yolu göstermek adına her şeyi denemeye hazırdır.

Filmi linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER

9 Şubat 2016 Salı

Donnie Darko, Karanlık Yolculuk, bu filmi izlemeden önce en sevdiğin film nedir deseler kafamdan bir sürü film geçerdi ama artık kesinlikle bu. Bilimkurgu ve gizem bir arada ve gerçekten çok sürükleyici üstelik aslında çok da gerçekdışı gibi de değil bence (tavşan kılıklı adam hariç). Başka bir filmde bütün karakterler bu kadar iyi oturabilir mi bunu da bilemiyorum; hepsi işte budur dedirtiyor. Filmin oyuncuları; Drew Barrymore , Jake Gyllenhaal , Ashley Tisdale , Maggie Gyllenhaal , Seth Rogen.

Filmin konusu şöyle; 80’lerin sonuna doğru geçen hikayede, Donnie Darko isminde 16 yaşında bir genç, bir takım gerçek olmayan şeyler görmeye başlar. Özellikle tavşan kılıklı bir adam belirir. Çevresiyle uyum problemi yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, ilginç konuğunun izinden gidecektir…

Filmi linkten izleyebilirsiniz:


İYİ SEYİRLER