https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

28 Eylül 2014 Pazar

Bürokratlar 1, Erhan BENER’in gezgin bürokratlar, kalem efendileri ve bürokrat yurt dışında kısımlarından oluşan ilginç bir kitap. Türkiye’de ve Dünya’da bürokrasinin nasıl işlediğini ya da işlemediğini gerçekten bilmediğimiz yönleriyle anlatan bu kitabı okumak hem bazı gerçekleri daha rahat görebilmek hem de iyi zaman geçirmek açısından idealdir. Erhan BENER’in rahat dili okumayı zevkli hale getirirken anlattığı ilginç, komik olaylar da kitabı sürükleyici yapıyor. Öyle komik anıları var ki kitabı okurken kahkaha attığım zamanlar oldu, böyle bir kitabı okurken okuyucuya kahkaha attırmak önemlidir diye düşünüyorum.


İYİ OKUMALAR

15 Eylül 2014 Pazartesi

Rango, hayat dersi veren ve herkesin içinde bir kahramanın yaşadığını kanıtlayan harika bir animasyon.

Filmin konusu şöyle; film sıradan ev hayatı yaşamaktan bunalıma girmiş bukalemun Rango'nun başına gelen hikayeleri anlatıyor. Rango bu yaşamdan kaçarken kendini birden gözüpek kanunsuzların eşkıyaların olduğu bir kasabada bulacaktır. Rango bu kasabada rol yaptığı şerif rolüne uyum sağlamaya çalışır ve kasabanın yıllardır beklediği umudu olmayı başarır. Fakat kendini bekleyen ürkütücü karakterlerden haberi olmasa da zamanla kasabanın kahramanı olmayı başarır.




http://www.hdfilmizlebe.com/rango-2011-izle.html



İYİ SEYİRLER
Bazıları Sıcak Sever, Some Like It Hot, bir Marilyn Monroe filmi ve inanılmaz komik ve eğlenceli bir film. Filmi izlerken bütün sıkıntı ve dertlerini unutup neşeleniyor insan.

Filmin konusu şöyle; Joe (Curtis) ve Jerry (Lemmon), iş aramakta olan zor durumdaki iki müzisyendir. ABD'de sıkı bir alkol yasağının uygulandığı bu günlerde, Saint Valentine's Günü Katliamı (1929) olarak bilinen ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan çeteler arası bir çatışmaya tanık olurlar. Katliamı yapan ve geride tanık bırakmak istemeyen 'Spats' Columbo ve adamları onları öldürmek üzereyken polislerin gelmesinden faydalanıp kaçarlar. Kılık değiştirerek kasabayı terk etmeye karar veren ikili, kadın kılığına girip tamamen kızlardan oluşan bir orkestraya katılmayı başarır. Bir tren dolusu genç kızla Florida'ya doğru yataklı trenle yola çıktıklarında artık isimleri Josephine ve Daphne'dir. Trende tanıştıkları ve orkestrada şarkı söyleyip kitara çalan Polonya asıllı "Sugar Kane"'e (Monreo) ilk görüşte âşık olurlar. Sugar Kane ise Florida'da zengin bir milyoner bulup onunla evlenmeyi hayal etmektedir. Florida'ya geldikten sonra bir otele yerleşirler. (Florida'da geçen sahneler aslında California'da çekilmiştir.) Joe (Curtis), orkestradan arta kalan ve kadın kılığında olmak zorunda olmadığı zamanlarda Sugar Kane'e kendisini Shell Oil'in varisi bir milyoner olarak tanıtır ve onu elde etmeye çalışır. Gerçek bir milyoner olan Osgood Fielding III ise Daphne adlı bir kadın sandığı Jerry'ye (Lemmon) âşık olmuştur. Jerry erkek olduğunu saklamak zorunda olduğundan durumu idare eder. Osgood bir gece onu yatında yemeğe çağırır. Joe onu, Osgood'u yattan uzak tutması ve kendisinin de yata Sugar Kane'i götürmesi konusunda ikna eder. Jimmy, Osgood'u bir otele dans etmeye götürürken, Joe da milyoner olduğuna inandırmak istediği Sugar Kane'i boş kalan yata götürür. Osgood Daphne'yle nişanlanmak ister ve bir an için onun bir milyoner olduğunu düşünüp heyecanlanan Daphne bu teklifi kabul eder. İtalyan Operası'nın Dostları adlı bir konferansa katılmak için otele gelen ve aslında Joe ve Jimmy'nin peşinde olan gansterler görür görmez onları tanırlar. Art arda meydana gelen pek çok karışıklık ve kovalamacadan sonra Jerry, Joe, Osgood ve Sugar Osgood'un yatına kaçarlar. Bu sırada gerçeği anlayan Sugar, Joe'ya milyonere değil ona âşık olduğunu söyler. Bu sırada Jimmy de Osgood'a onunla evlenemeyeceğini anlatmaya çalışmaktadır. Osgood onu anlamayıp karşı çıktığında ise peruğunu çıkartıp aslında bir erkek olduğunu göstermek zorunda kalır.





İYİ SEYİRLER