https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

27 Temmuz 2014 Pazar

Arınma Gecesi: Anarşi, konusunu internetten okuyup büyük bir merak ve hevesle gittiğim film tam bir hayal kırıklığı idi. Aslında konu olarak güzel ancak kötü işlenmiş bir film. Üstelik dünyamızda böyle bir durumun yaşanabiliritesi çok da imkansız değil.

Filmin konusu şöyle; yılda sadece bir gece boyunca tüm suçların serbest olduğu bir dünyada geçen film… Oğlunu öldüren adamdan intikam almak için sokaklara çıkan bir adam… Bir anne ise kızıyla birlikte canını zor kurtarır tabii ki oğlunun katilinin peşinde olan adamın yardımıyla. Hayatta kalmaya çalışan 5 kişinin yolu kesişecektir...




İYİ SEYİRLER


22 Temmuz 2014 Salı

Sunset Bulvarı, umut ve umutsuzluk, korku, çare, sevgi, sevgisizlik, aşk, mecburiyet ve yalnızlık gibi temaların 4 karakterde işlendiği bir film. Bunaltıcı olduğu kadar kaçmanın da mümkün olduğunu gösteren bir film.

Filmin konusu şöyle; Joe genç bir senaristtir. Ölümünden altı ay öncesine götürecek olan filmde o zamanlarda yazdığı senaryolara kimsenin önem vermediği anlatılıyor. Hiçbir yakınından borç para bulamaz ve borçlu olduğu adamlar kapıya dayanıp arabasını almak isterler. Fakat bu durumu kabul etmeyen Joe bulvarda bulunan bir eve yerleşir. Evin sahibi Norma, bir artisttir. Eski popüler olduğu zamandan uzak olan Norma yeniden ünlenmek istemektedir. Bir zaman sonra bu ikili arasında yaşananlar zıt duyguların göstergesi olacaktır.

İYİ SEYİRLER

11 Temmuz 2014 Cuma

Şeker Portakalı, kitabını defalarca okuyup her seferinde göz yaşlarıma hakim olamadığım Jose Mauro de Vasconcelos eserini bir de sinemada izledim. Yine gözyaşlarıma hakim olamadım tabii ki… Zeze’nin insanın kalbini parçalayan öyküsü çok güzel anlatılmış filmde de… Herkesin kitabını okuyarak ya da filmini izleyerek bu dünyaya adım atması gerekiyor…

Filmin konusu şöyle; Brezilya'da geçen hikayede sekiz yaşındaki küçük Zezé'nin hikayesine konuk oluyoruz. Zezé şehir dışında bir kasabada, oldukça büyük ekonomik sıkıntılar çeken bir ailenin çocuğudur. Son derece hassas ve olgun olan Zezé'nin en sevdiği şey hayal gücüyle baş başa kalıp yeni hikayeler üretmektir. Yeni taşındıkları evde karşısına çıkan portakal ağacı ise tam anlamıyla sığınabileceği tek varlık olur. Karşısına çıkan zorlukları aşabilmenin tek yolu portakal ağacının dallarının altındadır; bu ağaç güvenebileceği, sırlarını, korkularını ve sevincini paylaşabileceği tek şey olmuştur artık.




İYİ SEYİRLER

9 Temmuz 2014 Çarşamba

Kadın Kokusu, Scent of a Woman, hayatın değerleri hakkında çok güzel bir film. İnsanların genel olarak önem verdiklerinin mi yoksa unutulmaya yüz tutmuşların mı daha önemli olduğunu anlatan mükemmel bir Al Pacino filmi. Zaten Al Pacino’nun oynadığı ve beğenmediğim bir film yok… Adam tek başına dünyaya yeter. Saygıyla eğiliyorum önünde.

Filmin konusu şöyle; koleje giden genç, okul ihtiyaçlarını karşılamak için bir ihtiyara bakıcılık yapmaya karar verir. Düşündüğü gibi kolay olmayacağını biliyordur. İhtiyar adamın çok deli dolu planları vardır. Kolejli çocuk işin içine girdiğinde farklı tecrübeler yaşayacaktır.







İYİ SEYİRLER

8 Temmuz 2014 Salı

Beni Unutma, sırf Mert Fırat oynuyor diye izlediğim ve ağlamaktan gözlerimin şiştiği hatta bunu yazarken bile hala ağladığım; kısacası beni ağlatmayı başarabilen ender filmlerden biri. Hayatı ve aşkı son derece güzel anlatan, mükemmel bir film. Aldatmış, aldatılmış, terk etmiş, terkedilmiş, mutlu olmuş, mutlu etmiş, üzmüş, üzülmüş herkesin izlemesi gereken romantik bir film. Tuba Ünsal’ın oyunculuğuyla süslediği film gerçek bir hikaye.

Filmin konusu şöyle; Olcay ve Sinan... İkisi de genç, ikisi de henüz bekar ama ikisi de aşka ve gerçek sevgiye olan inançlarını kaybetmek üzere olan insanlardır. Olcay (Açelya Devrim Yılhan) sevgilisi Hakan'ın (Kenan Ece) kendisini aldattığını görür; Sinan (Mert Fırat) ise ani bir kararla nişanlısı Ebru'dan (Tuba Ünsal) ayrılır. İki yaralı kalp tanıştıktan sonra hiç planlamadıkları biçimde birbirlerinden etkilenir ve duygusal bir ilişkiye girerler. Fakat Sinan’ın eski nişanlısı Ebru'nun, genç adamdan vazgeçmeye niyeti yoktur. Olcay ve Sinan'ın arasındaki taze ilişkiye bir süre sonra eski beraberliklerinin gölgesi düşecektir. Olcay’ın bazı tuhaf davranışları da aralarındaki aşkın büyüklüğünü ölçecektir...



İYİ SEYİRLER

3 Temmuz 2014 Perşembe

Rosemary’nin Bebeği, Rosemary’s Baby, izlerken bunalıp bunalıp ay yeter artık diyeceğiniz, ama çoğu kişi inanmasa da gerçekleri yansıtan bir film maalesef. Her gün karşınıza çıkan insanlar, aslında insan olmayabilir… Melekler, şeytanlar hatta cadılar da yanı başımızda… Roman Polanski’den iyi-kötü, güven-güvensizlik, kaçma-kalma ikilemlerini anlatan bu mükemmel filmi “psikolojiniz iyi iken” mutlaka izleyiniz…

Filmin konusu şöyle; Rosemary (Mia Farrow) ve kocası Guy (John Cassavetes) yeni bir daireye taşınırlar. Burada sıradan komşuları ve sıradan bir yaşamları olacağını düşünürler ancak garip olaylar birbirini izler: Rosemary, rüyasında kocasının şeytan görüntüsünde kendisine tecavüz ettiğini görür. Bir süre sonra hamile kalan Rosemary, hiç kilo almaz, aksine gittikçe zayıflar. Bir süre sonra, izleyici ve Rosemary, Polanski’nin ustaca kurduğu tuzağın farkına varır.


İYİ SEYİRLER

.

1 Temmuz 2014 Salı

Sapık, Psycho, Alfred Hitchcock’un bir korku filmi. filmin başında çıkan yazılara koyulu açıklı dikey ve yatay çizgiler eşlik ediyor ve bunlar daha filmin başında geriyor insanı ama bir o kadar da keyif veriyor bu çizgileri takip etmek. Gerisi pek de korku olmayan bir dedektiflik filmi. Ama Alfred amcanın filmi çektiği zamanları düşünürsek gayet başarılı bir film. Üstelik sonu çok zekice bağlanmış.

Filmin konusu şöyle; Marion Crane (Janet Leigh), Arizona’da bir emlak ofisinde çalışmaktadır. Sevgilisi Sam (John Gavin) ile evlenmek istemektedir ancak çiftin çok az parası vardır. Bir cuma günü, patronu Marion’a bankaya para yatırması için 40 bin dolar verir. Marion, bu parayı Sam’le hayal ettikleri hayatı kurabileceklerine inandığı için  çalar ve Sam’le buluşmaya gider. Yolda Bates Motel’de konaklamak zorunda kalır. Moteli işleten Norman Bates (Anthony Perkins), annesiyle saplantısı olan genç bir adamdır. Beraber akşam yemeği yerler Marion ile ve Marion odasına çekilir; yatmadan önce duş almaya karar verir…



İYİ SEYİRLER