https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

25 Haziran 2014 Çarşamba

Semah gösterisi, her zaman izlemeyi istediğim ama bir türlü izleyemediğim bir ibadet şekli idi. Sonunda dün izleyebildim. O hareketlerin ahengi, insanda uyandırdığı duygular, içimde hissettiğim huzur… Bunlar gerçekten yaşanmaya değer… Bu tür işlerle hiç ilgisi olmayanların bile görmesi gerektiğini düşünüyorum.





İYİ SEYİRLER 

24 Haziran 2014 Salı

Yarının Sınırında, Edge of Tomorrow, Tom Cruise’u bir daha bu kadar şapşal ve komik görebilir misiniz bilemiyorum, öyle bir film… Aksiyon, bilim kurgu, macera filmi sevenler için gerçekten gözlerini kırpmadan izleyebilecekleri bir film. Aynı zamanda çözmesi zor bir film eğer dikkatli izlenmezse…

Filmin konusu şöyle; Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir.







İYİ SEYİRLER





Kış Uykusu, Cannes’da ödül alan muhteşem Nuri Bilge Ceylan filmi. 3 buçuk saat süren filmin her karesinden anlamlar çıkarmak, hayat ile ilgili dersler almak kaçınılmaz. Belki de herkesin konuşmaya hatta düşünmeye bile çekindiği konuları dile getirip, gösterip hatta tartıştırmış yönetmen. Ne denebilir ki zaten ödülünü alarak ne kadar iyi bir film olduğunu kanıtladı. Oyuncu kadrosu zaten mükemmel; Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Nejat İşler ve daha niceleri… İnsan daha ne ister ki… Film için “çok uzun” ön yargısından kendinizi kurtarıp gidip izleyin filmi zaten zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.

Filmin konusu şöyle; Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın o günden sonra başlayan bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...



İYİ SEYİRLER




23 Haziran 2014 Pazartesi

Grup Yorum, Anadolu Halk Festivali kapsamında Ankara’ya gelen grup yine şarkılarıyla coşturdu, halaylar çektirdi. Hepimizi canlandırdı, uyandırdı. 8 yıllık Ankara yaşamam boyunca hiç kaçırmadığım konserlerine yine gidebildim ve yine harikaydı her zaman ki gibi.






İYİ DİNLEMELER
Cennetten Kovulmak, aslında Türk-Kürt ayrımına girmeden yaşamamız gerektiğini çünkü hepimizin aynı kaderi paylaştığını anlatan bir film. Hem zaten her zaman öyle değil midir, tarih boyunca hepimiz omuz omuza, yürek yüreğe değil miydik… Bazı gerçekleri kavramada yardımcı olacak bir film…

Filmin konusu şöyle; Emine İstanbul'da yaşayan, 24 yaşında kentli bir kadındır; Kürt işçilerin ağırlıkta olduğu bir inşatta elektrik mühendisi olarak çalışır. Bir gün inşaatta bir kaza sonucu Kürşat isimli bir işçi hayatını kaybeder. Bu olaydan çok etkilenen Emine, Kürşat'ın memleketine gitmeye karar verir. Ayşe ise Muş'ta yaşayan 8 yaşında küçük bir kız çocuğudur; tüm hayali hayatını sürdürebilmek için İstanbul'a gitmektir. Birbirinden çok farklı yaşamlar süren bu iki insanın yolları aslında hiç taraf olmadıkları çatışmalarla kesişecektir.




İYİ SEYİRLER


Şarkı Söyleyen Kadınlar, Binnur Kaya’nın o muhteşem oyunculuğuyla taçlandırdığı film kişilik bilincini kavramada, iç dünyamızı anlamada ve aslında her kapıyı açan inancın aydınlattığı yolu göstermede başarılı bir film. Filmi izlerken insanın kalbi hop oturup hop kalkıyor, filmin sonunda bir sürü soru işaretleri beliriyor beyinde ve konuşacak çok şey olmasına rağmen konuşmadan içselleştirmeyi tercih ediyor insan. Çünkü filmin ağırlığından kurtulmak öyle kolay olmuyor.

Filmin konusu şöyle; Mesut, büyük bir kısmı deprem ihtimali nedeniyle terk edilmiş bir adada, büyük bir evde tek yakını olan köpeğiyle birlikte yaşamaktadır. Bu süreçte görüştüğü tek kişi evi temizlemeye ve yemek yapmaya gelen yardımcısı Esma'dır. Esma bir gün ormanda yürürken elinde çantası, kimsesiz bir genç kadınla karşılaşır ve onu evine almaya karar verir. Aynı zamanda Mesut'un oğlu Adem hayatında zor bir dönemden geçmektedir. Evliliğinde yaşadığı sorunlar ve yakın zamanda ortaya çıkan hastalığı, onu bir türlü anlaşamadığı babasının evine dönmek zorunda bırakır. Böylece tüm karakterler Mesut'un evinde toplanmış olur ve durumlar gittikçe garipleşmeye başlar...



İYİ SEYİRLER

12 Haziran 2014 Perşembe

The Piano, Piyano, sessizlik, anlayış, güç, içsellik ile ilgili farkındalık yaratan, içimizdeki gücü ve isteği dışa vurduğumuzda başaracağımızı anlatan. Kesinlikle anlamlı bir film.

Filmin konusu şöyle; üç farklı insanın yabani hayatta yaşadıkları duygusal çatışmayı anlatmakta ve cinselliğe yaklaşımlarını sorgulamakta… Onlar, cinselliğin ne denli yıkıcı bir gücü olduğunu bilmemekteydi. Filmi izlerken romantik bir film izlediğiniz izlenimi uyandırmakta… Oysa karakterlerin iç dünyalarına doğru yolculuğumuz ilerledikçe bir peri masalı ya da düşsel bir dünyada değil, etiyle, kanıyla yaşayan, neredeyse “sahici” insanlar olduğumuzu anlıyoruz.

The Piano (1993) - Piyano



İYİ SEYİRLER

3 Haziran 2014 Salı

İhtiyar Delikanlı, Oldboy, iki versiyonu var benim bahsedeceğim Amerikan versiyonu. Konu olarak ilginç bir film ve filmin ilerleyişi, filmin sonu tamamen sürprizlerle dolu. Filmin sonu çok karışık dikkatle izlenmesi gerekiyor ve şok edici.

Filmin konusu şöyle; 20 yıl hapiste kaldıktan sonra, dışarı çıktığında başına hiç beklemediği ve şaşırtıcı olaylarla karşılaşan birinin konusunu anlatan güzel ve sürükleyici bir film Oldboy. Aksiyon, dram ve gizemlerle dolu olan Oldboy filmini mutlaka izleyin.




İYİ SEYİRLER