https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

30 Mayıs 2014 Cuma

Gizli Teşkilat, karakterlerin hepsi birbirinden itici ve klişe olmuş dedektiflik stilinin çokça görüldüğü, sahneler arasında yer yer bağlantının olmadığı 2013 yapımı bir film. Tabii ki mutlu sonla bitiyor.

Filmin konusu şöyle; kız kardeşine cinayet suçu bindirilen kadın onun hapse girmemesi için bir maceranın içine girer. Ne yapıp edip kız kardeşini hapse girmekten kurtaracaktır.



İYİ SEYİRLER

15 Mayıs 2014 Perşembe

Halloween, Cadılar Bayramı, korku filmi türünde ama korkudan çok gerilim bile olmayan sadece iğrenç sahnelerin olduğu bir film. Normalde sevmem de izlemem de korku filmi ama bu ilginçti gerçekten. Gerçi ülkemizin durumuna baktığımızda bu film elimize su bile dökemez.


MUTLU HUZURLU GÜNLER GÖRMEMİZ DİLEĞİMLE…

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Saraydan Kız Kaçırma, W. A. Mozart’ın klasiklerinden bir opera. Saraydaki aşık olduğu kadını kaçırma üzerine olan opera da iki aşığın kavuşamamasını anlatıyor ama sonunda “Selim” aşıkları azad ediyor ve mutlu son… Kesinlikle izlemeye değer…

Operanın konusu şöyle; Osmanlı İmparatorluğu’nun parlak dönemlerinden bir hikaye sunan eserde; Osmanlı kültürünün önemli bir unsuru olan bağışlayıcılık, ve hoşgörü anlatılmaktadır. Selim Paşa’nın sarayında tutsak olan Konstanze ile onu kurtarmaya çalışan nişanlısı, İspanyol soylusu Belmonte’nin hikayesi onların mutlu sonunu büyük bir yüce gönüllülükle hazırlayan Selim Paşa karakteri ile anlam kazanmaktadır.


İYİ SEYİRLER
Manolya, Magnolia, hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri. 9 hayat ve yaşadıkları, itiraf, pişmanlık, sevgisizlik, aşk, hırs… Filmin en güzel sahnesi bu 9 karakterin aynı anda farklı yerlerde aynı şarkıyı söyledikleri andı, bir diğer etkileyici sahne ise gökyüzünden kurbağa yağarken bizim ufaklığın yaptığı “normal” yorumu… Film her açıdan hem duygusal, hem mantık olarak doyurucu.

Filmin konusu şöyle; birbirine bağlı olan çoğu insanın mutluluğu, hayatın anlamını ve affı aramış oldukları film San Fernando Valley’de yaşanıyor. Epik bir mozaik oluşturan bu kişiler aslında tüm dünya insanlarının temsilcileri gibidir.






İYİ SEYİRLER

5 Mayıs 2014 Pazartesi

The Other Woman, Diğer Kadın, şu an vizyonda olan izlerken çok keyif alacağınız bir film… Aslında birbirine düşman olması gereken üç kadının dostluğunu anlatan filmde Cameron Diaz yine harikalar yaratmış. Komedi olan filmde eğlenmek garanti. Eğlenceli kalın…

Filmin konusu şöyle; eşini iki farklı kadınla aldatan adama karşı, üç kadının birleşerek intikam almasını anlatıyor.


İYİ SEYİRLER
Lost in Translation, Bir Konuşabilse… Herkesin olmuştur ve olur köşeye sıkıştığını hissettiği, çaresiz kaldığını düşündüğü zamanlar; işte filmde bu durumda kalan iki insanın birbirini nasıl kurtardıkları anlatılıyor. Çok güzel ve gerçektende izlenilmesi gereken bir film… Mutlu kalın…

Filmin konusu şöyle; Bob Haris ve Charlotte, Tokyo’da iki Amerikalıdır. Bob, Tokyo’ya bir viski reklamında oynamak için gelmiştir, Charlotte ise işkolik bir fotoğrafçı olan kocasının peşinden sürüklenmiştir. Her ikisini de uyku tutmayınca, bir gece lüks bir otelin barında yolları kesişir. Bu buluşmanın sonunda aralarında sıkı bir dostluk başlayacaktır. Birlikte Tokyo’yu keşfe çıkarlar, Tokyolularla aralarında çok komik olaylar geçer ve sonunda bambaşka yaşamların mümkün olduğunu keşfederler.







İYİ SEYİRLER