https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

30 Nisan 2014 Çarşamba

Jules et Jim, Jules ve Jim 1962 yapımı bir Fransız filmi. Filmde iki dost arasına giren bir kadın ve bu dostluğun bozulmamasından bahsediliyor. Konu güzel ama çok yapmacık ve abartılı yerler de mevcut filmde. Üstelik kadının yaptıkları ve Jules’ün ya da Jim’in kabul ettikleri gerçek hayatta kabul edilmesi zor şeyler.

Filmin konusu şöyle; Paris, 1900′lü yılların başı… İki genç öğrenci ve yakın arkadaş olan Avusturyalı Jules ve Fransız Jim, aynı kadına aşık olur. Güzel ve kaprisli Catherine, izleyen yirmi yıl boyunca iki arkadaşın başını döndürmeye devam ederken arada başka erkeklerle de ilişki yaşar. Her şeye rağmen ne Jules ne de Jim bu gizemli kadının etkisinden kendilerini kurtaramaz. Ta ki Catherine her şeyi sonsuza dek değiştirecek radikal bir karar alana dek…


İYİ SEYİRLER

16 Nisan 2014 Çarşamba

Halktan Biri, Ankara Sanat Tiyatrosu (AST)’unda oynanan mükemmel bir oyun. Oyuncuları Mahir İpek ve Mehmet Atay. Oyunda üstü kapalı! olarak ülkemizde yaşanan olaylar ve ülkemizin durumu anlatılmaktadır. Oyunda resmen “anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az” durumu görülüyor. Her aklı başında insanın izlemesi gereken bir oyun.

Oyunun konusu şöyle; Amerikan başkanına birkaç cümlelik mektuplar yazan bir adam yüzünden depresyona giren başkanın FBI’dan bir adamı bu mektup yazan adamın evine göndermesi ile başlıyor oyun. Hem komik hem eleştirel…




İYİ SEYİRLER
In the Name of the Father, Babam İçin, dünyanın nasıl bir düzende işlediğini anlatan, güçlünün haklı olduğunu gösteren bir film. Ama sonunda azimli insanlar tarafından hak yerini buluyor 15 yıl gecikmeli de olsa.   Filmdeki baba öldükten sonra hapishanenin camlarından attıkları yanan gazete parçaları mükemmel hisler uyandırıyor ve görülmeye değer. Film gerçek bir hikayeden alınmıştır.

Filmin konusu şöyle; suçsuz oldukları halde hüküm giyen baba oğulun amansız hukuk mücadelesini konu alıyor. Gerry Londra'ya geldikten bir süre sonra bir terörist saldırının faillerinden biri olarak tutuklanır. Gerry'nin babasının da ona yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından bir kadın avukatın onların özgürlük mücadelesine ortak olması aklanmak için bir umut olacaktır.






İYİ SEYİRLER

8 Nisan 2014 Salı

Bırakmak İstiyorum, sigarayı bırakmak adına yapılan bir belgesel film. Sigaranın zararları değil de neden içtiğimiz üzerinde duruluyor ve grup terapi tadında ilerliyor film. Sigarayı bırakamasanız bile içerken aklınızın köşesinde bir soru işareti bırakacağı kesin. Hatta yakınlarınız bıraksın diye uğraşmaya başlayabilirsiniz. Hiçbir şey yapmasa yeni bir bakış açısı katacağı kesin.

Filmin konusu şöyle; sigara tiryakisi hemen herkes “Yıllarca yatmadan önce yaptığım son şey sigara içmek oldu, kalkar kalmaz yaptığım ilk şey de sigara içmek” der. Size “Sinemada bir film izleyeceksiniz ve hemen sigarayı bırakacaksınız” desek, inanır mısınız? Bırakmak İstiyorum filmi Emre Üstünuçar’ın 10 yıllık terapistlik tecrübeleri ışığında sigara bağımlılığına tutulan bir ayna olarak gösterime sunuluyor. Bu film, “Sigara sağlığa zararlıdır, sigara sizi öldürür” demeden, sigarayı bırakmanızı sağlayacak, üstelik bir paket sigara fiyatına.



İYİ SEYİRLER

6 Nisan 2014 Pazar

Mandıra Filozofu, çok komik olmasa da, hatta bazen sıkıcı da olsa yine de o oyuncuları ve oyunculukları görmek için izlenmesi gereken bir film. Hem hayat dersi de veriyor film bolca. Oyuncu kadrosunda Rasim Öztekin, Müfit Can, Ayda Aksel, Eser Eyüboğlu, Begüm Öner, Ahu Sungur, Hakan Bulut, Kemal Kuruçay, Gülnihal Demir gibi isimler var.

Filmin konusu şöyle; Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.





İYİ SEYİRLER

5 Nisan 2014 Cumartesi

Ölümcül Oyunlar, Funny Games, değişik bir film. Suç, dram, gerilim filmlerini sevenler için izlenilesi bir film ama ben çok sıkıldım ve bunaldım izlerken. İki psikopatın neler yaptığını anlatıyor film ve tamamen çaresiz bırakıyorlar insanları, sanırım bu yüzden bunaldım.

Filmin konusu şöyle; Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eve’de bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eve’lerin misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’i şüphelendirir.




İYİ SEYİRLER

1 Nisan 2014 Salı

Beşinci Element, Fifth Element, Bruce Willis ve Chris Tucker’ın oynadığı çok eğlenceli bir film. Filmde iyi- kötü savaşı vererek dünya kurtarılmaya çalışılıyor. Ve tabii ki kendi çıkarını düşünenler, hiçbir şeyden haberi olmayanlar ve başarıyı üstlenenler var yani her zamanki dünya hali. Aksiyon, bilim kurgu, macera ve bunların yanında komedi de sevenler için ideal bir film.

Filmin konusu şöyle; 23. yüzyılda New York. Dünya yok olmanın eşiğindedir. Her 5000 yılda bir geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani güç, bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş beşinci güç olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır. Bunu başaracak tek kişi eski bir asker olan taksi şoförü Korben Dallas’dır. Ancak onun ilgilenmesi gereken mükemmel güzellikte bir yaratık vardır.



İYİ SEYİRLER