https://www.facebook.com/tugce.tgc.39

:)

30 Ağustos 2013 Cuma

Bir Kadının Gözyaşı, özgür olmak isteyen ama geleneksel ailelerle dolu bir çevrede yaşayan kadının buradan kurtulmaya çalışmasını ve bunu yapmak için çok çılgın yollara başvurmasını anlatıyor film. Sonunda kadın amacına ulaşıyor mu? Cevabı filmde saklı, kesinlikle izlenip ders çıkarılması gereken bir film…


Claude Miller’ın 2012 Dram filmini şimdiye kadar izlemediyseniz artık izlemeniz gerekiyor…



İYİ SEYİRLER

29 Ağustos 2013 Perşembe

Bir yolculuğa başlarsın ne ile, kim ile karşılaşacağını bilmeden. Sadece hayallerin ve umutların vardır. Bunların bir kısmını gerçekleştirirsin ama bu bir kısım dışında kalanı asla bilemezsin; bu hayattır işte. Senin hiç beklemediğin olaylar yaşayıp, hiç beklemediğin insanlarla karşılaşmak… Yine bir yolculuğa başladık belki de milyonlarca insan gibi… Kimse bunu düşünemez ama herkesin yaşadığı aynıdır. Herkes birbirinden habersiz belki de aynı yere yolculuk yapıyordur ama bunu kim düşünür ki… hem düşünse ne olur ki; kime anlatabilir bu farkındasızlığı… Ya birileri daha varsa bunu düşünen hatta yazıya döken ama asla tanışmayacağın… Belki yanından geçip birbirinin yüzüne bile bakmayacağın...


Merhaba Hayat Biz Geliyoruz…

7 Ağustos 2013 Çarşamba

İlginç Bir Tespit, facebookta açılan bir sayfa ve içinde gerçekten çok ilginç bilgiler paylaşıyorlar. Örneğin; su samurları elele tutuşarak uyurlarmış suyun üzerinde birbirlerini kaybetmemek için ve bununla ilgili bir de fotoğraf var:


Çok sevimliler değil mi....

Size bu sayfanın linkini de yolluyorum:

İYİ EĞLENEREK ÖĞRENMELER

3 Ağustos 2013 Cumartesi

New Yorkers, O.Henry tarafından yazılan ve New York’ta yaşayan farklı insanların, kendi yaşam hikayelerini anlatan bir kitap. Aslında kitap her ne kadar sadece New York’ta yaşayanları anlatsa da genele bakıldığında da böyle değil midir? Herkesin hayatı, hayat şartları, hikayesi, beklentileri farklı değil midir? Sadece 5 hikayeyle bunu çok güzel anlatmış yazarımız.

Kitabın arka kapağındaki yazı da şöyle: A housewife, a tramp, a lawyer, a waitress, an actress- ordinary people living ordinary lives in New York at the beginning of this century. The city has changed greatly since that time, but its people are much the same. Some are rich, some are poor, some are happy, some are sad, some have found love, some are looking for love.

O. Henry’s famous short stories- sensitive, funny, sympathetic- give us vivid pictures of the everyday lives of these New Yorkers.

Tamamen hayatın içinden, bizden hikayeler…


İYİ OKUMALAR

2 Ağustos 2013 Cuma

Sherlock Holmes and The Duke’s Son, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılan okunması çok kolay ve insanı meraklandıran bir kitap. Klasik Sherlock Holmes tarzıyla olaylar çözülüyor. Tabii ki böyle bir kitabı anlatmak olmaz çünkü kitabı okuyup ayrıntılardan çocuğu kaçıranın kim olduğunu bulmak gerekiyor.. Yine de kitabın arka kapak yazısını yazmakta bir sakınca görmüyorum..

Dr Huxtable has a school for boys in the north of England. When the Duke of Holderness decides to send his young son there, that is good news for the school. The Duke is a very important person, and Dr Huxtable is happy to have his son in the school.

But two weeks later Dr Huxtable is the unhappiest man in England. Why? And why does he take the train down to London and go to Baker Street? Why does he need the help of the famous detective Sherlock Holmes?

Because someone has kidnapped the Duke's son...

Sherlock Holmes’ün olayları çözme becerilerini seven ve dedektiflik hikayeleri okumak benim için ayrı bir zevk diyen herkes okumalı..


İYİ OKUMALAR

1 Ağustos 2013 Perşembe

Maskeli Süvari, harika bir Johnny Deep filmi daha. Bu filmde karşımıza Kızılderili olarak çıkıyor ve muziplikleri ve umursamaz davranışlarıyla filmin kahramanı olmayı başarıyor. 10 saniye de filme gitmeye karar verdim ve sonuçtan son derece memnunum.

Asıl adı John Reid olan Lone Ranger lakaplı bir kovboyun, Kızılderili ruhani yardımcısı Tonto ile haksızlıklara karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor filmde. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer ve yönetmenliğini Gore Verbinski'nin yaptığı filmin baş rollerini Johnny Depp’in yanında, Armie Hammer ve Tom Wilkinson paylaşıyor.

5 Temmuz’da vizyona giren film gösterimden kalkmadan izlenmeli…


İYİ SEYİRLER

Film ile ilgili biraz daha bilgi almak için: